Koronaseuranta Uutiset

Espanjan pääministerin vaimolla koronatartunta

Espanjan pääministerin vaimolla Begona Gomezilla on todettu koronavirustartunta.

 

Gomez osallistui naistenpäivänä 8.3. järjestettyihin laajoihin mielenosoituksiin Madridissa. Maanantaiaamuna 9.3. Madridin alueelta alkoi löytyä paljon koronaviruspositiivisia. Mielenosoitusen on arveltu levittäneen virusta. Hallitusta arvosteltiin etukäteen, että se antoi joukkotapahtumien tapahtua vielä 8.3.. Espanjan pääkaupungissa erilaiset rajoitteet astuivat voimaan maanantaina 9.3.

Pääministerin puolison todettu tartunta vaikeuttaa hallituksen kokouskäytäntöjä. Pääministerin kansliasta kuitenkin vakuutetaan, että päätöksentekoon ja toimintavalmiuteen se ei vaikuta.

Kerroimme perjantaina joidenkin poliitikkojen tartunnoista. Tässä alla tuo artikkeli uudelleen.

Koronavirus kiusaa myös poliitikkoja (julkaistu 13.3.)

Monet espanjalaiset poliitikot ovat saaneet koronatartunnan.

Vox-puolueen pääsihteeri Javier Ortega Smith sai tartunnan vieraillessaan Milanossa. Hän osallistui Madridissa puolueen järjestämään suureen kokoukseen, johon osallistui 9.000 aktivistia. Ortega Smith on myös kansanedustaja, joten koko eduskunta laitettiin toistaiseksi tauolle.

Niin ikäänVox-puolueen puheenjohtaja Santiago Abascal on saanut koronatartunnan.
Tartunnan saaneisiin kuuluu myös veteraanipoliitikko Ana Pastor (Kansanpuolue), joka on mm. entinen terveysministeri. Asia jännittää myös Málagassa, sillä hän oli menneellä viikolla Málagassa konferenssissa, ja poskisuukkoja vaihdettiin puolin ja toisin.

Myös Espanjan tasa-arvoministeri, Irene Montero, on saanut positiivisen tuloksen testissä. Joten nyt myös hänen miehensä, Podemos -puolueen puheenjohtaja, Pablo Iglesias, on karanteenissa. Tätä myöten koko hallitus testataan.
Menneellä viikolla Irene Montero osallistui tapahtumaan rinta rinnan kuningatar Doña Letizian kanssa. Nyt siis Letizia, hänen miehensä kuningas ja tyttärensä on tarkkaan tutkittu. Testin tulos tullaan antamaa julki pikimmiten.

Lisää aiheesta osoitteessa: fuengirola.fi/category/koronaseuranta

Mitä pidit jutusta?
+1
12
+1
0
+1
1
+1
0
+1
5
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Pelkäätkö saavasi koronavirustartunnan?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa