Uutiset

Ennakkoäänestys alkoi vilkkaana

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Vuoden 2018 presidentinvaalien ennakkoäänestyksessä ensimmäisenä paikalle tullut Hans Niittyvuopio oli tullut Fuengirolaan viettämään 85-vuotisjuhliaan. (Kuva: Tiina Piha)

Fuengirolassa ensimmäinen ennakkoäänestäjä oli karigasniemeläinen Hans Niittyvuopio. Omaa ehdokasta ei tarvinnut enää äänestyspaikalla miettiä.

Fuengirolassa ensimmäinen ennakkoäänestäjä oli karigasniemeläinen Hans Niittyvuopio. Omaa ehdokasta ei tarvinnut enää äänestyspaikalla miettiä.

Suomen presidentinvaalien ennakkoäänestys lähti vilkkaasti käyntiin koko Espanjassa. Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona 17.1. uurnilla kävi yhteensä 3.338 äänestäjää. Torstaina äänestäjiä oli kaikki ennakkoäänestyspaikat yhteenlaskettuina lähes saman verran, 3.319.

Kaikista keskiviikkona annetuista äänistä noin kolmannes, 1.026 annettiin Fuengirolassa. Torstaina Fuengirolassa äänestettiin vielä tätäkin innokkaammin; seurakuntakodilla äänensä kävi antamassa kaikkiaan 1.328 henkilöä.

Ensimmäinen äänestäjä Lapista

Ensimmäisenä äänestäjänä Fuengirolan seurakuntakodilla jonotti ovien avautumista kello 10 karigasniemeläinen porotilallinen ja Muotkan Ruoktu -matkailuyrityksen omistava monitoimimiesHans Niittyvuopio.

Hän oli ollut paikalla odottelemassa jo yhdeksästä asti, koska vasta Suomesta saapuneena hänen kellonsa oli vielä kotimaan ajassa.

Niittyvuopion mukaan ehdokasta ei tarvinnut enää äänestystilanteessa miettiä.

– Kyllä asia oli aivan selvä, kommentoi komeassa Lapin-puvussaan huomiota herättänyt Niittyvuopio, joka itsekin on aikaisemmin ollut mukana kunnallispolitiikassa.

Äänestää voi vielä lauantaina

Aurinkorannikolla voi äänestää ennakkoon Fuengirolan lisäksi Torremolinosin Kymppipaikassa. Muut Espanjassa sijaitsevat ennakkoäänestyspaikat ovat Madridissa, Barcelonassa, Las Palmas de Gran Canarialla, Los Cristianos, Arona Teneriffalla, Palma de Mallorcalla, Puerto de la Cruz Teneriffalla sekä Torreviejassa.

Äänestää voi kaikilla äänestyspaikoilla vielä lauantaina 20.1. kello 10–16. Äänestyspaikalla on esitettävä passi tai muu virallinen henkilöllisyystodistus. Ilmoitus äänioikeudesta on hyvä ottaa mukaan, mutta ilman sitäkin voi äänestää.

Äänioikeus on jokaisella Suomen kansalaisella, joka viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä (28.1.2018) täyttää 18 vuotta.

Jos vaaleissa mennään toiselle kierrokselle, seuraavan ennakkoäänestyksen ajankohta on 31.1.–3.2.2018.

Tiina Piha

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa