Vaimo rekkamiehen tiellä pitää

Perjantai-iltana Koppasissa esiintyvällä Matti Eskolla on takanaan uraansakin pidempi avioliitto.  – Ollaan yhdessä 24 tuntia vuorokaudessa, ja silti kestetään toisiamme, naurahtaa Matti Esko Pirjo-vaimo kainalossaan.

Matilla, 70, ja Pirjolla, 70, on kohta viisikymmentä yhteistä aviovuotta takanaan, ja silti parin välillä säkenöi kuin tuoreilla kihlatuilla. Puoleen vuosisataan on mahtunut ylä- ja alamäkiä, joiden myötä Eskonniemien sitkeän liiton salaisuus on vahvistunut.

– Me ei anneta periksi, tiivistää Matti Esko.

Kaksikon mukaan pitää uskoa yhteiseen onneen ja siihen, että seitsemän vuoden välein ei kannata tehdä avioeroa.

– Suomalaista sisua se vaatii. Täytyy ensin oppia tuntemaan itsensä ja toinen, että voi ymmärtää. Minulle oli tärkeää oivaltaa, että Matti on introvertti ja pitää itsenäisyydestä, Pirjo täydentää.

- Mainos -

Yhteinen sävel

Matin ja Pirjon tarina alkoi jo ennen kuin Matti Eskonniemestä tuli Matti Esko.

– Sitten vain jossain välissä ammattini vaihtui, Matti hymähtää.

Pirjo myöntää, ettei ole täysin varma, olisiko lähtenyt muusikon matkaan.

– Hyvä, että olemme kulkeneet tämän matkan yhdessä. Jos Matti olisi ollut menestyvä laulaja jo silloin kuin tapasimme, olisi homma saattanut mennä toisin. Hänellä on haastava ammatti, ja se on vaatinut koko perheeltä pitkää pinnaa. Minun on pitänyt kasvaa luottamaan ja sietämään epävarmuutta silloinkin, kun toinen on paljon poissa.

Muusikko on kiitollinen vaimolleen siitä, että tämä on seissyt puolisonsa rinnalla hyvinä ja huonoina hetkinä. Toisinaan häntä kirpaisee muisto siitä, miten paljon lapset olivat keikkamatkojen aikana ehtineet kasvaa.

– Olihan se vaikeaa, kun jouduin olemaan paljon poissa kotoa silloin, kun lapset olivat pieniä. Jäin paitsi niin monesta. Onneksi Pirjo pystyi tekemään kampaajan töitä kotoa käsin. Hän kasvatti lapset – ja minut.

Yhteinen sävel on pariskunnan mukaan selkeä.

- Mainos -

– Kertoohan se jotain, että nykyään ollaan yhdessä 24 tuntia vuorokaudessa, ja silti kestetään toisiamme, Matti Esko naurahtaa.
Tavallista arkea ja linnanjuhlia

Kun Pirjo jäi eläkkeelle, hänelle jäi aikaa lähteä puolisonsa mukaan keikoille. Fuengirolakin on kaksikolle tuttu kohde jo entuudestaan.

– Täällä on käyty keikoilla ja lomilla, ja tänne on aina mukava palata. Täällä on myös yleisöllä hyvä meininki, Matti Esko iloitsee.

Hittinsä mukaisesti valtakunnan rekkamiehenäkin tunnettu laulaja julkaisi viime vuonna uuden kantrityylisen levyn. Seuraava levy on jo tekeillä, ja keikkojakin riittää.

– Olen onnellinen silloin, kun on sekä työtä että lomaa sopivassa suhteessa, Matti Esko kertoo.

Pirjolle arki muusikkomiehen rinnalla on normaalia arkea, eikä hän ajattele, että siinä olisi jotain erikoista.

– Toki välillä olen päässyt mukaan paikkoihin ja tapahtumiin, kuten Linnan juhliin, joihin en ilman Matin uraa olisi päässyt. Kun tuo mies on kiivennyt menestyksen portaita, niin onhan se joskus vähän pullistellut, mutta kyllä hän yhä on Eskonniemen Matti!

Marena Ahonen

 

- Mainos -


Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...