Ajankohtaista

Aurinkorannikko on koko provinssin kasvukeskus

Espanjan kansallisen tilastokeskuksen tilastoista käy ilmi, että viimeisen 10 vuoden aikana Málagan provinssin väkiluku on kasvanut erityisesti rannikon kaupungeissa.

 

Málagan provinssi väkiluku on 10 vuodessa noussut reilulla 76.000:lla. Tästä kasvusta kuitenkin peräti 98% on tapahtunut provinssin 14:ssä rantakunnassa. Vuosikymmenen aikana asukasmääräänsä on eniten kasvattanut Marbella, jonka väkiluku on noussut 11.311:lla. Lähes yhtä suuti kasvu on ollut Fuengirolassa, jonka asukasmäärä on noussut 11.054:llä. Seuraavina listalla ovat Málaga capital, Mijas ja Rincon de la Victoria.

Kasvun keskittyminen rantakaupunkeihin näyttäisi kiihtyvän. Esimerkiksi Marbellassa koko vuosikymmenen aikana tapahtuneesta reilun 11.000:n kasvusta 4.247 kirjattiin viime vuonna. Myös Málaga capitalissa (3.806), Mijasissa (2.655) ja Fuengirolassa (2.528) väkiluku nousi viime vuonna merkittävästi.

Rannikon kunnista Nerja on ainoa, jossa väkiluku on laskenut kymmenen vuoden takaisesta.

Väestönkasvu ei johdu pelkästään synnytyssairaaloiden kovasta tahdista tai ruuhkaksi asti kulkevista muuttoautoista. Itse asiassa merkittävin syy asukasmäärien nousuun löytyy paperitöistä. Toisin sanoen siitä, että alueella asuvat ulkomaalaiset ovat aiempaa ahkerammin kirjautuneet virallisesti kotikaupunkiensa asukkaiksi. Esimerkiksi kasvulistan kärkipäässä keikkuvissa Marbellassa, Mijasissa ja Fuengirolassa tuhannet britit ovat hakeutuneet virallisten asukkaiden kirjoihin. Parin viime vuoden aikana brexit on vauhdittanut tahtia.

Mitä pidit jutusta?
+1
83
+1
7
+1
2
+1
9
+1
5
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa