Uutiset

Andalusian keskilämpö nousee jopa 6,5 astetta

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Los Pacos vuonna 2099? (Kuva: Janne Leipijärvi)

Andalusian aluehallinto esitteli tällä viikolla Ilmastonmuutoksen paikalliset skenaariot -tutkimuksen, jossa arvioidaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia Andalusiassa. Se ei ole iloista luettavaa.

Andalusian aluehallinto esitteli tällä viikolla Ilmastonmuutoksen paikalliset skenaariot -tutkimuksen, jossa arvioidaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia Andalusiassa. Se ei ole iloista luettavaa.

Raportin takana on hallitusten välinen ilmastonmuutospaneeli, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Tuoreimman arvion mukaan tällä vuosisadalla keskilämpötila nousee Andalusian alueella vähintään 3,6 astetta. Pahimmillaan keskilämpö voi vuosisadan lopulla olla jopa 6,5 astetta korkeampi.

Raportin tarkoitus on saada niin päättäjät kuin asukkaatkin tajuamaan, että ilmiön minimoimiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen.

– Ei ole helppoa ennustaa 21. vuosisadan ilmastoa yksityiskohtaisesti, mutta tulevaisuuden trendi näkyy selvästi, totesi ympäristö- ja aluesuunnitteluministeri José Fiscal.

Hän huomautti myös, että Andalusia on tärkeässä asemassa, kun ilmastonmuutosta tutkitaan, sillä ”harvalla alueella on samanlainen kirjo erilaisia maastoja ja ilmastoja. Alkaen Sierra Nevadan arktisista olosuhteista ja päätyen Almerían aavikolle. Harva paikka maailmassa on yhtä hyvä ulkoilmalaboratorio kuin Andalusia, sen selvittämiseen mitä ilmastonmuutoksessa tapahtuu.”

Pahimmillaan aavikkoa

Tutkimuksessa on huomioitu 45 eri muuttujaa, kuten helleaallot, pakkaset, veden jakautuminen ja niin edelleen. Kaikkein pessimistisimmät laskelmat povaavat vuoteen 2099 mennessä ilmastoa, joka on ”erittäin kuuma ja kuiva, lämpötila on keskimäärin 6,5 astetta korkeampi ja sademäärä 17% alhaisempi.

Toteutuessaan nuo luvut tarkoittaisivat aavikon ilmastoa.

Jose Fiscal muistuttaa, että ihmiset voivat omilla toimillaan kuitenkin ehkäistä tilannetta päätymästä näin pahaksi. Hänen mukaansa on vähennettävä kaikkia kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi hän neuvoo ”hylkäämään fossiiliset polttoaineet uusiutuvien energialähteiden avulla ja tuottamaan vähemmän jätettä.”

Fiscal haluaa myös enemmän metsiä, koska ne ovat maailman paras keino laskea hiilidioksidin määrää.”

Lähde: Malaga Hoy

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa