Hymyhuulet huomataan

Noin 700 päivää Espanjassa mentiin ilman hymyn näkemistä julkisissa sisätiloissa. Tästä piinaavasta pannasta päästiin eroon kuluvan viikon keskiviikkona, kun maskipakko lähes kaikista sisätiloista kumottiin.

Sosiaalisessa mediassa eräs äiti kertoi laittaneensa lapsensa tarhaan pari vuotta sitten. Vasta viime keskiviikkona lapsi näki ohjaajansa kasvot ensimmäistä kertaa. Ei kuulosta kivalta, mutta on ikävä kyllä totta. Nyt lapsi on innoissaan ja sosiaaliset taidot kehittyvät nopeasti.

Kahteen vuoteen ei myöskään aamukahvin tai iltaoluen oheen ole ollut mahdollista saada tarjoilijan nättiä hymyä. Kitkerältä on kahvi maistunut ja olut vetiseltä, ai kuinka pehmeältä ja täyteläiseltä nuo hymyillen tarjoillut jalot juomat taas maistuvatkaan.

Mercadonan kassaneidit eivät perinteisesti hymyile, mutta pienien hedelmäkauppojen myyjät ovat aina ystävällisiä ja iloinen hammasrivi tervehtii taas asiakasta. Pakollisten perunoiden lisäksi ostoskassiin saattaa vilahtaa vaikkapa muutama eksoottinen hedelmäkin.

Hymyllä on todettu olevan erityisen paljon positiivisia vaikutuksia ihmisen psyykeen ja myös fyysiseen hyvinvointiin. On kiistaton fakta, että hymyileminen tuottaa ihmisen aivoissa endorfiineja, serotoniinia ja dopamiinia. Ne kaikki ovat mielihyvää ja aktiivisuutta aiheuttavia hormoneja.

Näitä positiivisia hormoneita tuottaa nimenomaan ihmisen itsensä hymyily. Hymyillä on sellainen kummallinen taipumus, että se leviää ja tarttuu. Näin ollen jokainen hymy lisää hyvinvointia ympäristössä.

Tulevina vuosina Espanjan ja aika monen muun maan psykologeilla ja sosiologeilla riittää paljon tutkittavaa pandemian aiheuttamista vaikutuksista. Toivottavasti myös hymyä tai oikeammin sen puutetta maskipakon takia tutkitaan.

Toivottavasti palveluhenkilökunta ei ole unohtanut hymyn merkitystä, kun töitä on tehty maskin takaa näin pitkään. Kun seuraavan kerran tilaat kahvin, heitäpä tarjoilijalle leveä hymy. Huomaat, että se tarttuu ja tuntuu hyvältä.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...