Lukuaika: Málagassa otettiin kiinni asuntomurtoihin erikoistunut liiga

Málagassa otettiin kiinni asuntomurtoihin erikoistunut liiga

Espanjan kansallinen poliisi toteutti Itacro 4-operaation, jonka tuloksena pidätettiin mies ja neljä naista syyllisenä yli 35 asuntomurrosta. Yksi tekijöistä oli alaikäinen.

Heitä kaikkia epäillään varkausrikoksista, rikollisjärjestöön kuulumisesta, vääristä asiakirjoista ja liikenneturvallisuuden vastaisista rikoksista.

Málagan maakunnassa toiminut rikollisryhmä oli yksi koko Espanjan aktiivisimmista asuttuihin koteihin murtoja tehtailevista rikollisryhmistä.

Rikollisryhmän jäsenet kuuluvat klaaniin, jonka toiminta asuntomurroissa on merkittävää jopa Euroopan tasolla.

- Mainos -

Poliisin rikostutkinta alkoi viime vuoden marraskuussa, kun useiden asuntoryöstöjen toteutuksissa havaittiin samakaltaisia toimintatapoja. Poliisi oletti murtojen olevan saman tekijän tekemiä.

Ryöstäjät toimivat pääsääntöisesti valoisaan aikaan, jolloin asukkaat olivat poissa kotoaan. Ryöstöt keskittyivät korujen ja käteisen varastamiseen.

Ryöstäjät murtautuivat asuntoihin nk. ”slip” -tekniikalla, eli työnsivät kovaa muovia tai jopa ruuvimeisseliä oven rakoon ja käyttivät kitkaa vähentäviä aineita, kuten öljyjä ja saippuaa. Näin he saivat pakotettua auki asuntojen ovet, joita ei ollut lukittu avaimella.

Poliisitutkinnasta vastannut Málagan maakunnan poliisin UDEV-ryhmä jäljitti rikollisia mm. alueilla tehtyjen rikosilmoitusten ja ryhmän verkkovierailuja vertaamalla.

Poliisi onnistui myös selvittämään ryhmän fyysiset ominaisuudet ja muut erityispiirteet. Poliisi paljasti myös keinoja, joita ryhmä käytti välttääkseen tunnistamisen.

Rikollisryhmän jäsenet käyttivät vuokra-ajoneuvoja ja majoittuivat alueelle aina väärillä henkilöllisyystodistuksilla, jotta poliisi ei pääsisi heidän jäljilleen.

Aina uudelle alueelle saavuttuaan, rikolliset valitsivat kalleimmat asuinalueet ja ryhtyivät turvatoimiin, jotta heitä ei pystyttäisi tunnistamaan ennen ryöstöjä. Varkaat varastivat asunnoista lähinnä luksustavaroita, koruja ja rahaa.

Tietyn alueen ”keikkojen” päätyttyä varkaat palasivat toimintakeskukseensa lyhyeksi aikaa ja siirtyivät sitten taas jollekin toiselle alueelle ryöstöpuuhiin.

- Mainos -

Benalmádenassa ja Olivassa (Valencia) tehdyissä poliisin etsinnöissä löydettiin suuri määrä varastettuja esineitä, kuten koruja, laukkuja, käteistä rahaa sekä väärennettyjä henkilöllisyystodistuksia ja murtoihin käytettyjä työkaluja.

Kansallinen poliisi vahvistaa, että rikollisryhmän toimet sijoittuivat Málagan, Burgosin, Madridin (Pozuelo de Alarcón ja Getafe) ja Valencian (Gandía) alueille.

Perheklaani

 

Asuntomurtoihin erikoistunut rikollisryhmä oli osa rikollista perheklaania. Klaania pidetään yhtenä aktiivisimmista järjestäytyneen rikollistoiminnan harjoittajista koko Espanjassa. Klaani käytti tekoihinsa myös alaikäisiä.

Tutkimusten aikana Málagan UDEV:n poliisit onnistuivat selvittämään klaanin verkoston toimintakeskuksen sijainnin. Klaani piti päämajaa luksusasuinalueella Valencian Olivan kaupungissa.

Klaanin patriarkka asui luksusalueella talossa, josta hän lähetti klaanin jäseniä rikollistoimiin eri puolille Espanjaa. Lisäksi patriarkka kontrolloi verkoston jäseniä koko ajan. Hän oli takavarikoinut joidenkin jäsenten henkilötodistukset ja pakotti heitä tottelemaan käskyjään.

Torremolinoksen tuomioistuimen nro 4 johtaman tutkinnan laillistamisen jälkeen poliisin operaatio huipentui maaliskuussa kahteen etsintään Valencian Olivassa ja Benalmádenassa.

Yhteistyössä Gandían poliisin kanssa Málagan kansallinen poliisi pidätti viisi klaaniin kuuluvaa epäiltyä.

- Mainos -

Poliisi onnistui takavarikoimaan koruja ja muita esineitä yli 200 000 euron arvosta ja lisäksi 4000 euroa käteistä rahaa, eri maiden valuuttoja, vääriä henkilöllisyystodistuksia sekä pidätettyjen oikeat henkilöllisyystodistukset.

Takavarikoidut esineet olivat ryöstösaalista Madridin, Burgosin, Valencian ja Málagan alueilla tehdyistä asuntomurroista.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...