Espanja löysää matkustussääntöjä

 

Tiistaista 20. syyskuuta alkaen maahan tullessa ei enää vaadita terveystietolomaketta.

Tämän viikon maanantaihin asti matkustajat jotka ovat saapuneet Espanjaan lentäen tai meritse jostain muualta kuin EU-maasta, ovat joutuneet täyttämään Espanjan terveysviranomaisten SpTH terveystietolomakkeen, joko paperilla tai älylaitesovelluksessa. Tiistaista 20. syyskuuta alkaen tämä vaatimus on kuitenkin peruttu. Samassa yhteydessä myös mainittu SpTH-sovellus on poistunut käytöstä.

Muutos on jo julkaistu virallisessa BOE-tiedotteessa. Muutoksen perusteluina mainittiin se, että pandemiatilanne ei enää edellytä näitä toimia.

Kaikista rajoituksista ei kuitenkaan vieläkään luovuttu. Viranomaiset vaativat edelleen kasvomaskien Espanjaan suuntautuvilla lennoilla. Samoin matkustajien kuumemittaukset lentoasemilla jatkuvat edelleen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...