Radio Finlandian antennilähetykset lopetettiin

Radio Finlandia kuuluu nyt maailmanlaajuisesti nettiradiossa. Päätimme antennilähetykset kannattamattomina, kertoo Radio Finlandian toimitusjohtaja Henry Aflecht lähettämässään tiedotteessa.

 

Radio Finlandian koko historian ajan on ollut haasteena antennilähetysten kuuluvuus ja katvealueet, sekä suhteellisen pieni kattavuusalue. Kanava on kuulunut hyvin osalla kuulijoista ja osalla ei lainkaan, tai se on rätissyt. Samaan aikaan antennilähetysten kulut ovat olleet suurin osa kanavan ylläpitokuluista. Antennilähetykset ovat kelistä riippuen pätkineet ja katkoneet usein.

 

-Koronan aikana kaupallisten medioiden mainostulot romahtivat. Samaan aikaan Finlandian nettikuuntelu kasvoi räjähdysmäisesti, koska suuri osa suomalaisista lähti Suomeen, mutta halusi kuunnella mitä rannikolla tapahtuu. Se onnistui päivittäin netin yli. Kuulijoistamme suurin osa oppi kuuntelemaan meitä nettiradiosta, jonka kuulijaluvut ovat edelleen kasvaneet kuukausittain.

 

-Finlandian haasteena on ollut viime aikoina toimituksellisen sisällön niukkuus, johtuen siitä, että mainostuloista valtaosa on kulunut antennimaksuihin, eikä toimitukselliseen työhön ole ollut lainkaan rahaa. Työtä on tehty ilmaiseksi kolme vuotta. Tästä syystä ja kuuntelijoiden siirryttyä pääosin nettiradioon, päätimme antennilähetykset ainakin toistaiseksi 1.4.2022. Finlandian toiminta jatkuu ennallaan ja vihdoin kanavalla on mahdollisuus suunnitella myös toimitetun sisällön lisäämistä asteittain, koska antennikuluihin kulunut raha voidaan käyttää palkkoihin.

 

Aflecht katselee jo eteenpäin, paluu antenniin ei ole mahdotonta.

 

-Muutos ymmärrettävästi on ikävä heille, joilla ei vielä ole nettiradiota käytössä, tai puhelimen aplikaatiolla kuuntelu ei ole tuttua, mutta liiketoiminnan kannattavuuden vuoksi olemme tässä tilanteessa tällä hetkellä. Tutkimme vaihtoehtoja taloustilanteen mukaan ja tulevaisuudessa Finlandia voi vielä palata antenniin, mutta siitä tiedotamme tuonnempana.

 

Kuuntelu onnistuu nettiradioilla, sekä nettisivuilta www.radiofinlandia.fi tai puhelimiin sovelluskaupasta ladattavien aplikaatioiden avulla.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...