Urheilu

Tiia Koivisto lunasti European Tour kortin Laurossa

Tiia Koiviston ET-kortti ensi kaudelle varmistui torstai-iltana. Hän tuli Letas -kiertueen Lauron kisassa toiseksi ja voitti näin tourin rankingin.

Tapani Saarentola on suomalaisille tuttu golfopettaja ja -vaikuttaja Aurinkorannikolla. Ohessa Saarentola päivittää muutamia golfiin liittyviä asioita niin Aurinkorannikolla kuin Suomessa. Lähdetään liikkeelle tärkeimmästä ja ajankohtaisimmasta asiasta.

 

Tiia Koiviston kuulumisia

Kausi on ollut Tiia Koiviston paras. Kova ja määrätietoinen harjoittelu yhdessä valmentaja Tommi Hentun kanssa on tuottanut tulosta. Tiia johtaa Letaksen rankingia ennen viimeistä kilpailua Laurossa. Letas tour on naisten kakkoskiertue Euroopassa. Tämän kauden ranking voittaja saa ensi kaudeksi täyden pelioikeuden Naisten European tourille.

Torstaina varmistui, että Tiia Koivisto voittaa Letaksen rankingin. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi kaudella Koivisto pelaa täydellä pelioikeudella naisten European tourilla. Onneksi olkoon Tiia!

Siitä se lähtee. Ja ensi kaudella vielä Euroopan ykköstourilla.

Korona-ajan kilpaileminen

Korona sekoitti pahasti keväällä Letas tourin kilpailukalenteria ja kisaamaan päästiin vasta syksyllä. Samalla kilpailuun osallistuminen ja itse kilpailussa oleminen muuttui radikaalisti. Pelaajien täytyy käydä testissä ennen jokaista kilpailua ja täyttää terveydestään lomake joka päivä kilpailun aikana. Joissain kisoissa lipputankoon ei saa koskea ollenkaan ja joissain taas vain ryhmän yksi henkilö voi siihen koskea. Myöskin asuminen kilpailun aikana on määritelty niin, että kilpailijat määrätään asumaan kisahotelleissa ja ulkopuoliset kontaktit ovat kiellettyjä. Pelaajat ovat eräänlaisessa kuplassa kilpailun ajan. Maski kuuluu luonnollisesti vakiovarusteisiin silloin, kun ei harjoitella tai pelata. Myös pelaajan cäddien täytyy noudattaa samoja sääntöjä kuin pelaajien, testeistä alkaen. Suomesta on neljä pelaajaa, Tiia Koivisto. Emilia Tukiainen (amatöörien EM-kisoissa 8.), Karina Kukkonen ja Elina Nummenpää.

Karina Kukkonen oli Tiia Koivistolle oiva kirittäjä ja kilpakumppani.

 

Koronagolf Suomessa kesällä 2020

Voidaan sanoa, että korona oli onnenpotku Suomigolfille. Kaikilla kentillä paukuteltiin kierrosennätyksiä ja uusia golffareita tuli runsaasti lisää. Olihan se ainoita harrastuksia keväällä Suomessa, jota pystyi rajoitteista huolimatta harrastamaan. Aluksi vain kahden hengen ryhmissä ja sitten normaalimmin kesällä. Omalla kentällä Nurmijärvellä lyötiin kierrosmääräennätys, yli 54.000 lähtöä. Ilahduttavasti kentällä näkyi nuorempaa porukkaa ja niitä, jotka olivat jo jossain vaiheessa lopettaneet pelaamisen. Alkeiskurssit olivat täynnä koko kesän, kuten muillakin kentillä. Toivottavasti golfyhteisöt hyödyntävät tämän buumin ensi kesänäkin.

Golf Aurinkorannikolla

Täällä Espanjassa sen sijaan korona on iskenyt pahan loven golfkentille. Meillä Laurossa on normaalisti paljon golfryhmiä, jotka majoittuvat ja pelaavat Laurossa. Nyt syksyn varaukset on siirretty kevääseen ja siitäkään ei ole takuita, kuinka matkailu elpyy. Omassa työssä se näkyy selkeimmin siinä, että juniorit, jotka normaalisti ovat tulleet opiskelemaan suomalaiseen kouluun ja harjoittelemaan eivät nyt tällä hetkellä ole täällä. Joillakin on suunnitteilla harjoitusleirejä keväälle. Toisaalta valmennan senioreiden Euroopan mestaria Minna Kaarnalahtea ympäri vuoden. Hän voitti senioreiden 60-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Täällä asuville suomalaisille taas tämä tilanne on hyvä. Kentillä on runsaasti tilaa ja joillakin kentillä on hyviä tarjouksia esim. tähän syksyyn.

Tapanki Saarentola valmentaa Lauron kentällä Aurinkorannikolla Suomen tulevia golftähtiä.

 

Huom: perjantain paperilehdessä Karina Kukkosen kuva on virheellisesti Tiia Koivistoa käsittelevän kuvatekstin yhteydessä. Pahoittelumme virheestä.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
16
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa