Blogi Pääkirjoitukset

Järkeä saa käyttää

 

Espanjan ja myös Andalusian hallintoelimet ovat suunnittelemassa lisää rajoitteita koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Ikävä kyllä touhu alkaa mennä koomiseksi. Kohta ei tarvitse ihmetellä, jos ihmiset päättävät kollektiivisesti viisveisata rajoituksista.

Uusimmat suunnitelmat liittyvät esimerkiksi liikkumiseen ulkona yöaikaan. Näin Fuengirolan näkökulmasta ulkonaliikkumiskielto klo 00.00 – 06.00 ei maallikon silmään kuulosta erityisen tehokkaalta toimenpiteeltä. Fuengirolan kaduilla ei liiku ketään vaikkapa klo 03.00. Väite perustuu subjektiivisiin empiirisiin havaintoihin.

Maskipakkoa ollaan mahdollisesti tiukentamassa. Saattaa olla, että jatkossa ravintolassa maskia on pidettävä pöydässä istuessaan, sen saisi riisua ainoastaan syödessään. Siinä joutuu paikallispoliisi melkoisen määrittelyongelman eteen. Velvoitetaanko asiakkaat avaamaan suunsa poliisin niin pyytäessä? Jos ruokaa ei ole näkyvissä nielurisojen yläpuolella, sakko lävähtää.

Turha näitä sääntöjä on sen enempää kauhistella. Pidetään toiminnassa järki mukana ja eletään elämää mahdollisimman normaalisti. Poliisikin on ihminen ja ymmärtää milloin mennään sellaisille alueille, joilla tartuntariski on oikeasti olemassa. Ikävä kyllä espanjalaisessa järjestelmässä huomautus ohitetaan liian usein, rangaistus otetaan käyttöön turhan helposti.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
12
+1
1
+1
3
+1
1
+1
0
+1
4

Kolumnit

Tia Raunio

1-vuotissynttärit

  Suomen Merimieskirkon Aurinkorannikon sosiaalityön hanke, jolle STEA eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus on myöntänyt kolmen...

Viikon kysymys

Joko nyt on aika matkustaa?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa