Yösade kostuttaa Aurinkorannikon – viimeksi ropisi reilummin pääsiäisenä

Kaivattu vesisade saapuu Espanjan Aurinkorannikolle lauantain vastaisena yönä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Rantatuoleilla kastuu, kun yösade tuo vettä Espanjan Andalusiaan.

Espanjan Aurinkorannikolla on ollut kuiva ja lämmin kevät. Kesäkuussa lämmöt ovat nousseet jo 30 asteen tienoille ja trooppisia, yli 20 asteen yläpuolella pysytteleviä öitäkin on Andalusiassa koettu.

Nyt Málagan maakuntaan on luvassa kauan kaivattua kostuketta, kun yöllinen reipas saderintama saapuu lauantain vastaisena yönä eteläiseen Espanjaan ja ropsauttaa reilusti vettä.

Sade on tervetullutta, sillä edellisen kerran Aurinkorannikolla satoi kunnolla pääsiäisen aikaan, siis huhtikuun alussa – yli kaksi kuukautta sitten.

Lue myös: Esterin pääsiäispyllistys kohensi vesivarantoja – mutta tämäkään sade ei riitä

- Mainos -

Kuuma ja kostea sadeyö

Espanjan ilmatieteenlaitoksen Aemetin ennusteen mukaan sadetta saadaan ihan rannikolla, kuten Fuengirolassa ja Marbellassa, mutta myös sisämaassa. Etenkin Antequeran alueen maanviljelykset ja karjaeläimet, jotka ovat kärsineet pahasta kuivuudesta, saavat vettä jopa 20 millimetrin verran. Samoin sataa Rondassa ja läntisellä rannikolla, 5-10 mm.

Yhden millimetrin sademäärä tarkoittaa, että yhden neliömetrin pinta-alalle kertyy yksi litra vettä. Jos vesi leviäisi tasaisesti, niin sitä olisi yhden millimetrin paksuinen kerros. Esimerkiksi yli 4,5 millimetrin vuorokausisademääristä puhutaan jo runsaina sateina.

Fuengirolan seudulla pisaroita alkaa pudotella tosissaan noin kello 02 aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Sateen todennäköisyys on tuolloin 85-90 prosenttia, kuten aamuyön muinakin tunteina. Sadetta saadaan noin aamuseitsemään saakka. Sademäärä on noin 2-5 mm.

Yö on trooppisen, kuuma ja kostea, elohopea pysyy 20 asteen kintereillä.

Lue myös: Loiskis! Uima-altaat ovat Aurinkorannikolla nyt polskittavissa – rantasuihkut pysyvät kiinni

Uusi saderintama tuloillaan ensi viikolla?

Sadepilvet väistyvät Aurinkorannikolta lauantaiaamun aikana, ja päivän mittaan lämpötila kohoaa auringonpaisteessa 27 asteeseen.

Sunnuntaina on jo kirkas kesäpäivä ja aurinko paistelee lämpimästi myös alkuviikon. Elohopea nousee kolkuttelemaan kolmeakymppiä.

Ensi keskiviikolle (12.6.) Aemet ounastelee kuitenkin uutta sateen mahdollisuutta, mutta sinne on vielä sen verran matkaa, että ennuste voi muuttua. Tällä hetkellä sateen todennäköisyys keskiviikolle on 45 prosentin tuntumassa.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *