Lukuaika: Espanjan tv-tietovisan Suomi-kysymys hämmentää – tietäisitkö oikean vastauksen?

Espanjan tv-tietovisan Suomi-kysymys hämmentää – tietäisitkö oikean vastauksen?

Supersuositussa espanjalaisessa tv-visassa esitettiin Suomi-aiheinen kysymys, jonka vastausvaihtoehdot olivat jokseenkin outoja.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Espanjassa hyvin suositussa Atrapa un millón -tv-tietovisailussa kysyttiin Suomi-aiheinen kysymys. Ohjelmaa juontaa Manel Funtes.

Espanjassakin tv-visailut ovat suosittuja ja katsottuja televisio-ohjelmia. Kanavat ovat enemmän tai vähemmän pullollaan erilaisia tietovisoja.

Yksi suosituimmista on Antena 3 -kanavalta tuleva visa nimeltä Atrapa un millón eli suomeksi Nappaa miljoona. Se kerää miljoonayleisön joka viikko. Manel Fuentesin juontamassa visailussa visaillaan pareina, ja kahdeksan oikean vastauksen jälkeen odottaa miljoonan euron pääpotti.

Toisinaan tietovisojen kysymyksissä sivutaan kaukaista Suomeakin.

Muuan suomalaiskatsoja Espanjassa yllättyi vastikään, kun hän sattui bongaamaan tv-ruudultaan Suomi-aiheisen kysymyksen… ja jopa sen verran vaikean, ettei itsekään tiennyt siihen vastausta suoralta käsin.

- Mainos -

Tiedätkö sinä?

”Mikä on Suomessa perinteenä?”

Kysymys kuuluu vapaasti suomennettuna: Mikä on Suomessa perinteenä?

Vastausvaihtoehtoina ovat

1. Laittaa juustoa kahviin
2. Tehdä paellaa torstaisin
3. Levittää marmeladia tortillaan.

Televisiossa kisannut vanhempi pariskunta Carolina ja Martin osui muuten vastauksessaan oikeaan. He voittivat jaksossa lopulta 50 000 euroa.

Maalaisjärjellä ajatellen ratkaisu löytynee, kun tarpeeksi miettii ja karsii epätodennäköisimmät vaihtoehdot pois.

Tietovisassa kysyttiin, mikä on Suomessa perinteenä… Kuvassa vasemmalla juontaja Manel Funtes ja oikealla visaileva pariskunta Martin ja Carolina, jotka muuten tiesivät oikean vastauksen Suomi-kysymykseen. Kuvakaappaus.

Oikea vastaus on…

Oikea vastas on tv-tietovisan mukaan 1. Laittaa juustoa kahviin.

Tämä viitannee etenkin pohjoisemmassa Suomessa käytettyyn tapaan kastaa leipäjuustoa kahvissa. Vai tiedätkö paremmin, mistä on kyse?

- Mainos -

Hitusen hämmentävää kieltämättä on, että espanjalaisten mielestä Suomessa on tapana kastaa juustoa kahviin.

KATSO videolta, kun Carolina ja Martin selvittävät Titanic-kysymyksen ja voittavat 50 000 euroa:

Jaa tämä artikkeli
16 kommenttia
  • Kyllä pohjois Savossa on käytetty juusto maitoa (ternimaitoa) kahvissa se on kuin vahvaa kermaa ja saa kahvin samettisen pehmeäksi,se on hyvää.

   • Ensinnäkin ternimaito ei ole mitään ”vahvaa kermaa”. Siinä on hieman suurempi rasvapitoisuus kuin normaalissa maidossa, mutta kerman rasvapitoisuus on 34-40%.

   • Lepäjuustopaloja laitetaan kahvin sekaan ja lusikoidaan suuhun. On muuten hyvää!

 • Kalle Päätaloa lukeneet tietävät, että Koillismaalla juustoleipä”Sipullettiin” kahviin ja seos syötiin lusikalla.

  • Olen Oulun pohjoispuolelta ja meillä on tapana palastella leipäjuusto kahvin sekaan ja syödä lusikalla, kun juustoon on imeytynyt kahvia ja se on hieman pehmennyt.

   • Minä olen laittanut aina juustopalasia kahvikuppiin kuuma kahvi pehmentää juuston hyvin ja on hyvää joskus vielä syön lämmintä juustoa hillojen kanssa .

 • Leipäjuustoa ei kasteta kahviin, vaan sipulletaan kuppiin ja kuuma musta kahvi päälle sekä sokeria. Juusto lähes sulaa sinne kahvin sekaan – herkkua.

 • Tuttua on pohjois suomessa..ei sitä vaan kasteta,vaan se revitään kahvin sekaan,annetaan liueta,juodaan kuppi tyjäksi ja syödään lopuksi.
  Mutta ei mitä tahansa juustoa,vaan yksi tietty juusto= nimeltään leipäjuusto.

   • Leipäjuustoa sipulletaan kahvin sekaan. Ei niinkään pohjois-Suomessa, mutta Oulun seudulla ja Kainuussa.

  • Juu. Juon edelleen kahvin niin että laitan siihen leipäjuustoa. Hyvää on.

 • Tottakai juustoa kahviin, leipäjuusto ja kahvi, en tiedä mistä peräisin itse olen vanha stadilainen mutta näin on tehty aina. Teen samaa myös muiden juustojen kanssa, on nopee ja herkullinen energian lähde

 • Niin, montaa muutakin ihmettä tehdään, mutta eivät toki kaikki, eikä ne ole ns maan tapa

 • Leipäjuusto leikataan juustohöylällä voileivän päälle ja juustoleipää siperrellään kahvin sekaan.Näin ainakin Kainuun puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *