Loiskis! Uima-altaat ovat Aurinkorannikolla nyt polskittavissa – rantasuihkut pysyvät kiinni

Kaikkien uima-altaiden täyttö ja käyttö on taas sallittua koko Espanjan Aurinkorannikolla. Rantasuihkut pysyvät kuitenkin kuivina.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Espanjan Aurinkorannikon uima-altaissa pääsee kesällä taas huljuttelemaan tukkaansa.

Kun toukokuu vaihtui kesäkuuhun ja koitti kesäkuun ensimmäinen lauantai (1.6.), Espanjan Aurinkorannikolla alkoi loiske.

Turismista elävän rannikon uima-altaat on nyt avattu virallisesti. Kaikki yksityisten kiinteistöjen, taloyhteisöiden ja julkisten tilojen uima-altaat on voitu ottaa käyttöön koko Málagan maakunnassa, mihin muun muassa koko Aurinkorannikko kuuluu. Monissa taloyhteisöissä altaiden saaminen käyttökuntoon vie kuitenkin päiviä, jollei viikkoja, joten aivan heti ei joka paikassa altaisiin pääse pulahtamaan.

Uima-altaiden täyttökielto – joka on tarkoittanut käytännössä altaiden käyttökieltoa – on ollut voimassa marraskuusta 2023.

Altaiden täyttö sallittiin myös Málagan suurkaupungissa 30. syyskuuta saakka.

- Mainos -

Myös allasalueiden ja uimarantojen yleiset suihkut ja jalanpesupaikat piti avata 1. kesäkuuta alkaen. Mutta Andalusia päätyi kuitenkin kuivuuskriisin takia kieltämään niiden käytön. Tämän seurauksena suihkuja ja jalanpesupaikkoja ei ole käytössä 14 rannikkokunnassa kuten Fuengirolassa, Torremolinosissa, Benalmádenassa, Marbellassa ja Esteponassa syyskuun loppuun saakka.

Ainoa poikkeus ovat liikuntarajoitteisille suunnitellut suihkut. Málagan kaupungissa tällaisia ​​suihkuja ja jalkakylpyjä tulee olemaan käytössä vain Misericordian, Malaguetan ja El Dedon rannoilla.

Urheilutiloissa ja yhteisöuima-altaissa suihkut ovat sallittuja, jos niiden käyttö on terveydellisistä syistä pakollista.

Muut kielletyt asiat: olemassa olevien uima-altaiden täyttäminen vedellä tyhjästä on edelleen kiellettyä (sallittua vain uudisrakentamisen tai kunnostuksen yhteydessä); ajoneuvojen pesu paitsi valtuutetuissa autopesulaitoksissa; nurmikoiden kastelu juomavedellä (vain puutarhat määräyksissä mainituissa poikkeustilanteissa); koristesuihkulähteiden käyttö (ellei niissä ole suljettu kierto); golfkenttien kastelu juomavedellä tai pestä patiot ja terassit.

Yleisten alueiden ja puutarhojen kastelu on kuitenkin kunnissa sallittua (yksi kastelu viikossa) ja teiden puhtaanapito pesemällä.

Lue myös: Nyt tuli päätös: tässä päivämäärä, jolloin Aurinkorannikon uima-altaat aukeavat

Altaiden portit aukeavat nyt normaalisti Espanjan Aurinkorannikolla.

Veden kulutusrajakin nousi Fuengirolassa

Kuivuuden riivaamassa Andalusiassa on jouduttu säännöstelemään vettä pitkin kevättä, ja vallalla oli pitkään epätietoisuutta siitä, riittääkö vettä eteläisen Espanjan kymmenien tuhansien uima-altaiden täyttämiseen – ja käyttämiseen – vai ei.

Málagan maakunnassa on yhteensä 78 606 uima-allasta.

- Mainos -

Vaikka Aurinkorannikolla kärsitään edelleen kuivuudesta, on akuutein hätä helpottanut sen verran, että Andalusian itsehallintoalueen kuivuuskomitea pystyi tekemään toukokuussa lievennyksiä vedenkäyttörajoituksiin.

Lue myös: Kesäuinnin kohtalo ratkesi: kaikille altaille täyttölupa Aurinkorannikolla

Toukokuun alussa komitea nosti kulutusrajan 200 litraan per henkilö vuorokaudessa ja myöhemmin raja nousi osassa Aurinkorannikon kaupungeista vielä 225 litraan henkilöä kohti vuorokaudessa.

Viimeisin kulutusrajan nosto koskee kuitenkin vain niitä kaupunkeja, joiden vesitilanne on siihen riittävän vakaa.  Fuengirola kuuluu näihin kaupunkeihin. Samoin yhdeksän muuta läntisen Aurinkorannikon kaupunkia: Benahavís,  Benalmádena, Casares, Estepona, Manilva,  Marbella, Ojén,  Torremolinos ja  Mijas.

Viranomaiset edellyttävät, että uima-altaissa pitää olla veden kierrätysjärjestelmä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *