Blogi Pääkirjoitukset

Tuoreita kaloja

 

Ensi viikolla on pääsiäinen. Kuukausi eteenpäin juhlitaan vappua. Juhannus on jo ihan tuloillaan ja joulukin on reilusti alle kymmenen kuukauden kuluttua.

Normaalisti mainitut juhlapyhät jäsentävät vuotta selkeästi. Viimeksi kuluneen vuoden aikana mitään näistä juhlista ei ole päästy kunnolla viettämään. Ainakaan pääsiäistä ei päästä juhlistamaan tänäkään vuonna, jonkinmoisista juhannusjuhlista on hieman toivoa.

Koronan aiheuttamat vaikeudet yritysten taloudelle on käyty tälläkin palstalla läpi jo moneen kertaan. Konkursseja on nähty, mutta suurin osa yrityksistä sinnittelee edelleen hengissä parempia aikoja odotellen.

Tällaisina aikoina on ilahduttavaa nähdä innokkaita yrittäjiä laittamassa paikkoja kuntoon. Vaikka pääsiäinen ei tulekaan tänä vuonna olemaan mikään jättisesonki, silti Fuengirolan rantakadulla pestään ja puunataan pitkään kiinni olleita chiringuito -ravintoloita.

Paikkojen kuntoon laittaminen on merkki toivosta. Pääsiäisenä kovin moni ei pääse laittamaan ovelleen ”loppuunmyyty” kylttiä, mutta merkittävistä asiakasvirroista kuitenkin puhutaan. Palvelun tasolla ja tuotteiden laadulla kilpaillaan nyt ihan oikeasti. Ehkä se poikii tulevaisuuteenkin entistä parempia palveluja ja tuoreempia kaloja.

Se, että provinssien rajoja ei Andalusiassa pääsiäiseksi avattu, vaikuttaa maallikon silmään järkevältä ratkaisulta. Nyt pyöritään paikallisten kesken, riski erilaisten virusmuunnosten leviämisestä laajalle alueelle on huomattavasti vapaan matkustamisen mallia pienempi.

Kaikki on lopulta kiinni siitä, miten ihmiset käyttäytyvät. Toivottavasti pussailu ja halailu pidetään ihan perhepiirissä myös pääsiäisen aikana. Jos vaikka vuoden päästä saataisiin ihan vapautuneesti moiskautella.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
32
+1
3
+1
1
+1
6
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa