Koronaseuranta Uutiset

Málaga ja Marbella lähellä ravintoloiden sulkemisrajaa

Málagassa ja Marbellassa jännitetään.

Aurinkorannikolla koronan kolmannen aallon huippu näyttää olevan käsillä. Monissa alueen kunnissa tartunnat ovat tämän viikon aikana nousseet hälyttävästi.

 

Esimerkiksi Marbellan ilmaantuvuusluku nousi tänään 984:n ja Málagan kaupungin vastaava luku oli perjantain tilastoissa 795. Andalusian hallinto on määritellyt, että mikäli ilmaantuvuusluku nousee yli 1.000/100.000 asukasta, kaikki ei välttämätön liiketoiminta suljetaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi ravintoloita.

Muita riskirajoilla olevia alueen kuntia ovat Alhaurin de la Torre (986) ja Estepona (806). On oletettavaa, että ainakin ne kunnat, joissa perjantaina on kirjattu yli 900:n ilmaantuvuusluku menevät viikonlopun aikana tuhannen yli. Mikäli näin käy kyseisissä kunnissa ja kaupungeissa ei-välttämätön liiketoiminta loppuu vähintään kahdeksi viikoksi ensi viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lukuja tarkastellaan seuraavan kerran maanantaina, silloin myös tiedotetaan mahdollisista uusista rajoitteista.

Myös Fuengirolassa ilmaantuvuusluku on noussut, mutta nousua esimerkiksi eiliseen verrattuna oli maltillisesti. Luku on tällä hetkellä 687. Benalmádenan luku on 664 ja Torremolinosin 616. Mijasissa ilmaantuvuusluku on hieman korkeampi 757. Nämä neljä suomalaiskaupunkia ovat vielä kaukana ravintolaoiden sulkemisesta.

Málagan kaupungin itäpuolella ilmaantuvuusluku on yli 1400 esimerkiksi Velez-Málagassa. Sen sijaan hieman edempänä idässä, suomalaisten suosimassa Nerjan kaupungissa luku on vain 308.

Nyt kannattaa olla tarkkana ja noudattaa kaikkia annettuja turvaväli- ja hygieniaohjeita. Kolmannen aallon huippu on pian ohi ja sitten pitäisi alkaa helpottamaan.

Antti Pekkarinen

Lähde: Diario Sur

 

Mitä pidit jutusta?
+1
210
+1
9
+1
6
+1
12
+1
61
+1
25

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...
Suvi Kauranen

Sivistymätöntä!

Tietämättömyys ja sivistymättömyys tapasivat olla häpeän aihe. Vasta näinä vuosina täysprimitiivit...

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa