Blogi Koronaseuranta Pääkirjoitukset

Kylätie on hiljainen

Tämän viikon torstai oli monella tapaa dramaattisin päivä vuosikymmeniin. Tuntui siltä, että Suomi, Espanja ja muu Eurooppa pysähtyi koronaviruksen takia. Italiassa sama ilmiö tapahtui jo viikkoa aiemmin.

Kukaan ei osaa vielä ennustaa millaisia vaikutuksia koronaviruksella on lähitulevaisuuteen. Vielä vaikeampi on ennustaa sen pitkäaikaisia vaikutuksia paikallisesti tai maailmanlaajuisesti.

Aurinkorannikolle ja sen suomalaisyhteisölle viruksen leviämisellä on useita suoria vaikutuksia. Kylätie hiljenee monesta syystä.

Turistivirrat tyrehtyvät lähiviikkoina, ihmiset jäävät mieluummin kotimaihinsa odottamaan ja seuraamaan tilanteen kehittymistä. Lähes kaikki ryhmämatkat Suomesta on jo nyt peruttu, loput perutaan todennäköisesti ensi viikolla. On mahdollista, ettei niitä tarvitse edes itse perua, lentämin saattaa muuttua mahdottomaksi joko viranomaisten tai lentoyhtiöiden toimesta.

Kylätie hiljenee myös siksi, että esimerkiksi Fuengirolan kaupunki on päättänyt ajaa alas kaikki vapaa-ajan toiminnot. Markkinoita ei järjestetä, eikä kirjaston ovi avaudu.

Koulujen todennäköinen sulkeutuminen vähentää aamun liikenneruuhkia monissa solmukohdissa, siinä lienee koronaviruksen ainoa positiivinen seuraus.

Elokuvien painajaisesta tuli hetkessä totta. Korona ei ole enää millään tapaa leikin asia. Viranomaisten ohjeita on syytä noudattaa kirjaimellisesti. Riskiryhmien, lähinnä ikääntyneiden ja sairaiden ihmisten kannattaa harkita kotiin jäämistä niin tiukasti kuin se on mahdollista.

Ei koronapandemia ikuisuutta kestä, maailma palaa normaaliksi jossain vaiheessa. Silloin palasia keräillään ja uusi palapeli saattaa näyttää yllättävän erilaiselta kuin se vanha.

Pääkirjoitus

Lisää aiheesta osoitteessa: fuengirola.fi/category/koronaseuranta

Mitä pidit jutusta?
+1
59
+1
3
+1
2
+1
1
+1
8
+1
1

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa