Ajankohtaista Viihde

Koronakaranteenissa on hyvää aikaa tutustua taiteeseen

Yhden noin kymmenminuuttisen videon tekemiseen menee aikaa keskimäärin pari tuntia, kertoo Liisa Väisänen. (Kuva: Marco Peretto)

Jos vuori ei tule Muhammedin luo, Muhammed menee vuoren luo. Jos siis sinä et pääse tällä hetkellä taiteen luo, niin älä huoli: Liisa Väisänen tuo taiteen sinun luoksesi.

 

Monille Aurinkorannikon suomalaisille tuttu tietokirjailija ja luennoitsija Liisa Väisänen aloitti reilu viikko sitten Youtube-kanavan, jolla hän esittelee mielenkiintoisia taideteoksia. Oman pään hyvinvoinniksi aloitettu kanava on erinomaista ajankulua koronabunkkereissa värjötteleville taiteen ystäville.

– Idea sai alkunsa siitä, kun muutama viikko sitten kaikki työt peruttiin, kertoo Liisa Väisänen, joka luennoi ja toimii kausittain myös matkaoppaana Aurinkorannikolta käsin.

– Taiteesta puhuminen on itselleni toki myös työ, mutta ennen kaikkea se on missio. Taiteessa säilyy jälkipolville yleensä ihmiskunnan parhaat asiat. Esimerkiksi tästä vuodesta 500 vuoden päästä todennäköisesti muistetaan vain parhaat asiat, ja usein ne liittyvät taiteeseen, Väisänen perustelee intohimoaan taiteeseen.

Youtube-kanavallaan Väisänen esittelee taideteoksia hyvin laajalla kirjolla eri tyylisuunnista ja aikakausilta. Videot hän pyrkii pitämään sopivan lyhyinä, niin että katsojan mielenkiinto pysyy yllä.

– Olen tehnyt kouluille paljon materiaaleja ja tiedän, että suomalaisen lapsen keskittymiskyky on noin seitsemän minuuttia. Pyrin pitämään videot siinä pituudessa, mutta koska olen aika kova puhumaan, niin käytännössä ne ovat venyneet hieman pidemmiksi, hän toteaa nauraen.

Kanava on siinä mielessä myös interaktiivinen, että Väisänen pyrkii huomioimaan myös katsojien toiveita.

– Olen saanut aivan valtavasti palautetta, ja esimerkiksi surrealismista on pyydetty paljon videoita, joten sellainen on pian tulossa.

Aivan mistä tahansa teoksesta videota ei voi tehdä, koska kuvankäyttöoikeus pitää olla. Heti eivät kohteet kuitenkaan lopu.

– Mieheni on valokuvaaja ja hänellä on tuhansia kuvia, joten materiaalia kyllä riittää vaikka vähän pidempäänkin karanteeniin.

Liisa Väisäsen Youtube-kanava löytyy täältä.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
34
+1
4
+1
1
+1
2
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa