Yritysuutiset

Ihmiset ja tavarat liikkeelle

Retun perusjengiä uuden auton kupeessa. Timo Kuusisto vasemmalla, keskellä kumppaninsa Eva Edelman. Kuvassa myös kuljettajat Henry Kankaanpää ja Hannu Ruohoranta.

Timo Kuusisto on entinen Citymarket-kauppias Pohjanmaalta. Hän on pikkuhiljaa asettunut enenevässä määrin Aurinkorannikolle. Toimen mies ei malta olla tekemättä mitään, uusin yritys on kuljetusliike Retu Transfer.

 

 

-Homma lähti käyntiin viime keväänä. Aloin kartoittamaan vaihtoehtoja, miten
henkilöliikenneyritys voidaan perustaa ja mistä saa lupia. Hyvin tunnettu `byrokratia`
vei tietysti aikansa, Kuusisto kertoo.

Kuljetus- eli VTC-lupien saaminen ei ole Andalusiassa pikkujuttu. Uusia lupia ei myönnetä ja voimassa olevien lupien markkina on eräänlaista huutokauppaa.

-Melkoista showta lupien ostaminen oli. Tinkimistä suuntaan ja toiseen. Tarkkoja hintoja en halua kertoa, mutta sen verran voin sanoa, että kolme lupaa maksoi enemmän, kuin yrityksen kolme uutta autoa. Halusin kuitenkin heti alusta alkaen lähteä tekemään bisnestä laillisesti ja oikein. Kun on luvat kunnossa, on myös oikeus kuljettaa ihmisiä lentokentälle ja muihin sellaisiin paikkoihin, missä taksikuskit tarkkailevat pimeää liikennettä.

Retu Transfer sai luvat tammikuussa. Autot hankittiin samaan aikaan, niiden toimitukseen ja rekisteröintiin tosin kului jonkin verran aikaa.

-Byrokratian kanssa täällä saa aina painiskella melkoisesti, mutta onneksi olen siihen jo tottunut. Kaikki järjestyy aina ajallaan. Me pääsimme aloittamaan toiminnan helmikuussa.

Retutransferilla on alusta saakka ollut kiitettävästi töitä.

-Kuljetuspalvelujen tarve Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä on suuri. Perusleipä tulee lentokenttäkuljetuksista ja lyhyistä päiväretkistä eri kohteisiin. Tarpeita on kuitenkin monenlaisia.

Erilaisiin asiakkaiden tarpeisiin Retu Transfer on pyrkinyt vastaamaan verkostoitumalla erilaisten yritysten kanssa.

-Esimerkiksi Suomeen tavaroita kuljettavan Rokkikoneen kanssa teemme yhteistyötä niin, että hoidamme tavaraliikennettä Rokkikoneen terminaalin ja ihmisten kotien välillä.

-Tämä koronakaranteeni on toki tuonut paljon haasteita toiminnalle, mutta se on myös avannut luovia yhteistyö- ja toimintamalleja. Olemme sopineet Reflan ja Caballo Verden kanssa ruokien kotiinkuljetuksesta, lisäksi autamme ihmisiä kauppareissuilla, apteekkikäynneillä ja käymme vaihtamassa vaikka kaasupullon, jos on tarvis.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
74
+1
3
+1
2
+1
5
+1
0
+1
1

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa