Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 5.3.2020

 

Espanjan koronavirustapausten määrä lähentelee iltaan mennessä noin kolmeasataa. Kuolleita on raportoitu olevan kolme, joista tuorein tapaus on 99-vuotias nainen.

Malagan ja Espanjan alueella on pidätetty noin 40-henkinen pääosin romanialaisista koostunut rikollisjoukkio, joka oli erikoistunut väkivaltaisiin ryöstöihin. Joukkion hallusta löydettiin mm. 264 korua ja liki sata matkapuhelinta.

Futisseura FC Barcelona on taas uuden kohu keskipisteessä. Barcelonan mukaan La Ligaa televisioiva tv-yhtiö on näyttänyt liikaa Barcelonan vaihtopenkkiä otteluiden aikana ja seura toivoo, ettei sen vaihtopenkkiä enää kuvata yhtä innokkaasti kuin ennen. Tämä on seuralle kiusallista siksi, että sen apuvalmentajan raivokohtaukset ovat tallentuneet lähetyksiin. Toinen FC Barcelonaan liittyvä mediakohu liittyy Barcelonan entiseen kulttipelaaja Ivan Rakiticiin ja hänen mahdolliseen lähtöönsä kesällä seurasta. Rakitic ei tiettävästi ole tyytyväinen nykyiseen pienentyneeseen roolinsa seurassa.

Kommentti: Vaikka osaa lukijoista saattaa ihmetyttää futiksen suuri rooli uutisissa, tulee ottaa huomioon että Espanjassa jalkapallo tulee ensin, politiikka ja muut uutiset vasta sen jälkeen. Jalkapallosta ollaan yleisellä tasolla enemmän kiinnostuneita, kuin vaikkapa yhteiskuntaan liittyvistä asioista ja kysymyksistä.

Malagan alueen viranomaiset ovat pidättäneet tiettävästi yhden keskeisen Italian Mafian johtajan Benalmadenan alueelta. Kyseinen henkilö odottaa Madridin vankilassa siirtoaan Italiaan.

Espanjan talouslehdissä on ollut hyvin argumentoituja artikkeleita siitä, miten koronavirukseen liittyvät toimet ja ilmiöt voivat mahdollisesti romahduttaa eri lentoyhtiöiden tuloksia. Yhdeksi suurimmaksi kärsijäksi veikataan Norwegiania, joka kamppailee jo ennestään suurten kannattavuuteen liittyvien ongelmien kanssa. Norwegian on tiettävästi peruuttanut hiljattain oman ennusteensa vuodelle 2020.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
98
+1
9
+1
1
+1
8
+1
6
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa