Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 15.10.2019

 

FC Barcelona on ottanut todella poikkeuksellisen kannan ja antanut virallisen, osin poliittisen tiedotteen, jossa se toteaa seisovansa vangittujen poliitikkojen perheiden tukena. Kyseessä on todella äärimmäinen teko, jolla on kauaskantoisia seurauksia. FC Barcelonan vaikutusvalta espanjalaisessa ja globaalissa kontekstissa on Katalonian poliitikkoja paljon merkittävämpi.

Kommentti: FIFA:n, Espanjan viranomaisten ja La Ligan sanktioita odotellessa…

Pääministeri Sanchez toimitti eilen Brysseliin Espanjan omat viralliset odotuksensa maan talouden seuraavasta kahdesta vuodesta. Arviossa todetaan, että maan virallisen arvion mukaan talous (BKT) noussee noin 2% vuositasolla molempina vuosina ja osin sen perusteella sosiaalietuuksia ja eläkkeitä voidaan nostaa.

Kommentti: Kyseessä on totaalinen sumutus ja vaaleihin tähtäävä silmänkääntötemppu. Yksi suurin ongelma on tällä hetkellä valtion rakenteellisissa menoissa, joita nyt siis entisestään paisutetaan. Espanjan julkinen talous on pelkästään tänä vuonna 2.4 % alijäämäinen. Toisaalta suomalaisena ei ole oikein varaa arvostella, kun muistelee vaikkapa vappusatasia ja koulutuslupauksia… Lisäksi myös Amerikan määräämät uudet tullit espanjalaisille tuotteille tyrehdyttävät vientiä kovalla kädellä… Katalonian sekamelskan hoitaminen ei myöskään liene hallinnolle ilmaista…

Vaikka asuntojen myynti on Espanjassa paikoin romahtanut, on neliöhintojen nousu silti jatkunut osassa maata. Esimerkiksi Málagan alueella verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan hinnat nousivat hieman ja tällä hetkellä asuntojen keskimääräinen neliöhinta on noin 2 tonnia neliö. Vuokrahinnat ovat karkeasti noin 10 euroa/neliö.

Aurinkorannikolle odotetaan lämpötilojen nopeaa laskua tälle viikolle. Alimmat yölämpötilat laskenevat jopa viiteen asteeseen.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Missä mallissa ovat kesälomasuunnitelmasi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa