Lukuaika: Vikings uusi rullakiekon Andalusian mestaruuden

Vikings uusi rullakiekon Andalusian mestaruuden

Rullakiekon Andalusian liigan Playoff turnaus pelattiin viime viikonloppuna Jaénin uudella kentällä. Finaalissa kohtasivat Fuengirola LIONSin joukkueet Vikings ja Latin Team.

Fuengirola LIONSin kolme joukkuetta, Vikings, Latin Team ja Barona ottivat tuossa järjestyksessä kolmoisvoiton runkosarjassa, joten odotukset olivat korkealla finaaliviikonloppuun lähdettäessä.

Vikings oli runkosarjan voittajana varmistanut paikkansa jo välierissä. Siellä vastaan tuli Sancti Petri. Vikings otti isännän otteet heti alusta alkaen ja erätauolla valotaululla loistivat lukemat 6-1.

Toisessa erässä Vikings iski heti alkuun seitsemännen maalinsa ja loppu erä oli enimmäkseen pelailua. Loppulukemat kirjattiin keltapaitaiselle Vikingsille 8-5. Näin joukkue raivasi tiensä finaaliin, puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan.

- Mainos -

LIONSin mustapaitainen Barona miehistö ei valitettavasti lopulta päässyt lopputurnaukseen, koska loukkaantumis- ja sairastapausten vuoksi joukkuetta ei saatu kasaan. Baronan puolivälierävastus Ceuta puolestaan joutui jäämään pois turnauksesta, koska suurin osa joukkueen pelaajista on sotilaita ja Ceutassa oli turnaukseen aikaan rajakahakoita, jotka pakottivat sotilaat töihin.

Kolmannen fuge-joukkueen, punapaitaisen Latin Teamin osalta tämä tarkoitti sitä, että puolivälierän voittaminen takaisi suoraan finaalipaikan, koska mahdollisista välierävastustajista kumpikin jäi turnauksesta pois.

Finaalissa kohtasivat Fuengirola LIONSin Vikings ja Latin Team. Kuvassa keskellä finaalin tuomareiden lisäksi myös Andalusian rullakiekkoliigan presidentti Kevin Whalen.

Puolivälierässä Latin Teamia vastaan tuli kotijoukkue Lagartos Jaén. Tässäkin ottelussa tahtia lyötiin Fuengirolasta käsin. Erätauolla Latin Team johti 4-0 ja loppulukemiksi kirjattiin 5-1.

Fugelainen finaali

Sunnuntain finaalissa pelattiin siis Fuengirola LIONSin seuranvälinen ottelu Vikings – Latin Team. Ensimmäinen erä sujui melko tasaisesti, varsinkin numeroiden valossa. Erätauolla Vikings johti maalein 2-0 ja kaikki oli vielä mahdollista.

Toisessa erässä peli ratkesi kahteen viikinkien tehopuuskaan. Erän alkupuolella Vings teki kaksi maalia puolentoista minuutin välein ja muutamaa minuuttia myöhemmin kaksi maalia alle puoleen minuuttiin. Näin peli oli 6-0 Vikingsille kun peliaikaa oli jäljellä reilut 10 minuuttia.

Finaalissa molemmilla oli omat paikkansa, mutta lopputulos 6-1 ei jätä selittelyille sijaa.

Ottelun loppu jännitettiin sitä, onnistuuko Vikingsin maalivahti Mio Rantanen pitämään maalinsa puhtaana loppuun asti. Latin Team onnistui kuin onnistuikin rikkomaan Rantasen nollapelin vain 20 sekuntia ennen loppua.

Kuparisen mentyä rikki vaihtoi Vikings vielä maalivahtia, niin että kakkosmolari Petri Rantanenkin pääsi kentälle viimeiseksi 20 sekunniksi.

- Mainos -

Finaalin loppulukemat kirjattiin siis 6-1 Vikingsille, joka näin uusi viimevuotisen mestaruutensa. Hopealle sijoittui Latin Team ja pronssille Sancti Petri.