Tacojen kuningas Cheeecho´s

-Meksikolaisen ruoan perusyksikkö on taco. Tacot liittyvät käytännössä kaikkiin aterioihin ja niiden täytteenä voi olla mitä vaan, sanoo Fuengirolan uuden meksikolaisravintolan Cheeecho´s:n omistaja Mario Ceciarelli.

Tacoja Cheeecho´s todellakin tarjoaa. Jos olet joskus elämässäsi vieraillut Taco Bell ravintolassa ajatellen, että ne tarjoavat aitoja tacoja, olet ollut totaalisen väärässä. Kovakuorinen venetaco on lähinnä USA:ssa pikaruokaloita varten kehitetty bulkkituote. Toki Meksikossakin kovakuorisia tacoja saa, mutta suurin osa tacoista on pieniä pehmeitä, itse pöydässä taitettavia lettusia.

Reseptit äidiltä

Cheeecho´s tarjoaa oikeasti aitoa meksikolaista ruokaa. Se ei ole texmexiä, mitä useimmiten meksikolaiseksi itseään nimittävissä ravintoloissa tarjoillaan.

Ravintoloitsija Mari Ceciarelli ja hänen suloinen Mucca koiransa toivottavat suomalaiset maistamaan oikeaa meksikolaista ruokaa.

-Kaikki meidän reseptimme ovat suoraan äidiltäni. Olen koko elämäni syönyt niitä ruokia, ja ajattelin tarjota niitä myös suurelle yleisölle. Palaute on ollut erinomaista, ruokaa on kehuttu kautta linjan. Omassa palvelussani on vielä runsaasti kehittymisen varaa, Ceciarelli naurahtaa.

Ei ollut palvelussakaan vikaa, kun testiryhmämme kävi leppoisana sunnuntai-iltana maistelemassa tacoja ja muita herkkuja. Ravintoloitsija oli meitä vastassa Mucca-koiransa kanssa.

Alkuun on annettava vahva suositus talon guacamolelle. Maku on erittäin raikas ja sen kanssa tarjottavat maissilastut ovat rapeita ja maukkaita. Ei todellakaan mitään markettitavaraa.

Sitten tacojen maailmaan. Ensimmäisenä maistoimme Costra cochinitaa. Costra syntyy, kun kahden tacoletun väliin laitetaan täytteitä ja juustoa. Aivan uudenlainen ja erittäin herkullinen kokemus tacomaailmasta. Seuraava ateria oli perinteinen taco samalla herkullisella maustetulla possunlihatäytteellä kuin edellinen.

Tacoja ja muita herkkuja moneen lähtöön ja makuun.

 

Seuraava taco oli testiryhmän suosikki taco alambre. Sen täytteessä oli naudan filettä, kepeyttä siihen antoi vihreä paprika ja sipuli. Makunautinnon täydensi vielä pekoni ja ohessa tullut tulinen kastike.

Sitten päästiin maistamaan kovakuorisia taco doradoja. Ne oli valmiiksi rullattu putkiloiksi ja täytteenä oli tällä kertaa perunaa ja juustoa. Kastikkeena oli vihreää tomaattisalsaa, joka mehevöitti rapsakaksi paistetun tacon.

Cheese & Chrorizo

Illan mehevin ja varmasti täyttävin ruoka oli queso fundido con chorizo. Se on oikeasti chorizomakkaran paloja, jotka on kuorrutettu runsaalla juustolla. Tämä herkku lusikoidaan pehmeän tortillan sisään ja sitten nautitaan. Tämän ruokalajin terveellisyydestä voi esittää kriittisiä mielipiteitä, mutta ne eivät vaikuta sen herkullisuuteen.

Juusto ja chorizo -makkara. Simppeliä, tukevaa ja hyvää.

-Juusto ja chorizo on todellinen klassikko Meksikossa. Koko maasta ei varmasti löydy montaa ruokaravintolaa, joka ei tätä tarjoilisi.

Lopuksi maistoimme vielä sope -nimisiä tapas tacoja. Niissä oli täytteenä papumassaa, kanaa ja salaattia. Itse tacojen päälle lisättiin kermaa ja vihreää salsaa.

Jakamisen riemu

On todettava, että ateria oli erittäin valaiseva kokemus meksikolaiseen keittiöön. Ruokailu meksikolaisittain on paitsi täyttävää ja herkullista, se on myös hauskaa. Tacoja syödään pääosin sormin ja annokset kannattaa ehdottomasti jakaa. Isollekin seurueelle riittää puuhastelua, kun illan mittaan kokeillaan erilaisia tacoja. Monia tacoista saa tilattua joko yksitellen tai kolmen erissä tarjoushintaan.

Ravintoloitsija Mario puhuu hyvää englantia. Kun käytte Cheeecho´s:ssa syömässä, hän kertoo mielellään hauskoja anekdootteja meksikolaisesta keittiöstä.

Ravintolassa vierailee usein tyypillistä meksikolaista musiikkia soittava mariachi-orkesteri. Livemusiikkia voi bongata useimmiten perjantaisin klo 21.

Cheeecho´s sijaitsee Los Bolichesin sydämessä osoitteessa Calle Lope de Vega 2. Tästä ravintolan fb-sivuille

Cheeecho´s:n seinillä on upeita värikkäitä muraaleja.

Lisää hyviä ravintolavinkkejä täältä:

https://fuengirola.fi/kategoria/ravintolat/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...