Uutiskatsaus Espanja 19.8.2019

Eräs suomalainen media on rinnastanut Valioliigassa pelaavan Teemu Pukin pelityyliä Espanjalaisiin Ronaldon ja Messin pelityyleihin. Todettakoon oikaisuna Messin olevan Argentiinalainen ja Ronaldon Portugalilainen. Nämä asiat ovat tärkeitä espanjalaisessa kulttuurissa.

Kanarialla riehuu uusia metsäpaloja joiden sammuttamiseen on pyydettyä nopeaa tukea mannerespanjasta. Palorintamat eivät ulotu ns. perinteisille turistialueille.

Täksi päiväksi on jälleen lämpötilavaroitus Aurinkorannikon kulmille. Elohopean odotetaan nousevan tasolle 36 astetta.

Málagan alueella on suljettu 8 alkoholin vähittäismyyntipistettä 3 päivän ajaksi rangaistukseksi alkoholin myynnistä alaikäisille. Espanjan alkoholipolitiikkaa on toki vapaampaa, mutta rajoituksia on silti olemassa ja lakia on noudatettava.

La Ligassa debytoi ensi kertaa viime viikonloppuna naistuomari ottelussa Mallorca-Eibar.

Norwegian teki konsernin sisäisiä kauppoja. Lentoyhtiö Norwegian myi osuutensa vastaavan nimisestä luottoyhtiöstä 222 miljoonalla. Norwegianin luottoyhtiön arvo on noin miljardi euroa. Toimenpiteellä lentoyhtiö saa taloudellista liikkumatilaa tarpeisiinsa.

Espanjan liikenteen valvontavirasto panostaa drone-teknologian käyttöön ottoon Espanjassa. Tällä hetkellä ongelmaksi vaikuttaa muodostuvan se, ettei em. tekniikkaan perustuvat sakot välttämättä päde oikeudessa, koska em. teknologian luotettavuus voidaan kyseenalaistaa.

Kommentti: Seuraamme asiaa ja ilmoitamme uusista käänteistä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Espanjan teitä valvovat nykyään siis muutkin kuin vain siihen usein liitetyt poliisit.

Espanjassa on tällä hetkellä rekisteröity noin 30 miljoonaa autoa, joista 24 miljoonaa on henkilöautoja. Autojen keski-ikä on 12,4 vuotta.

Espanjan oma kultapoika Fernando Alonso kieltäytyi ehkä Red Bullin tarjouksesta takaisin F1-sarjaan. Tilanne on outo, sillä Alonso näkemykset asioiden kulusta ovat erilaisia kuin Red Bullin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...