Ystävyys ja lämpö jättää jäljen ikuisen

Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa on saatu taas yksi lukuvuosi pian päätökseen. Kevätlukukausi on lopuillaan ja koulussamme monella oppilaalla ja opiskelijalla yhteistä aikaa on jäljellä enää pari viikkoa. Koulussamme joka vuosi lähes puolet oppilaista ja opiskelijoista lähtee pois, suurin osa palaa takaisin Suomeen. Hetken kuluttua edessä on se kaikkein kurjin hetki, jäähyväisten jättäminen omalle luokalle, ystäville ja opettajille.

Lapsuus ja nuoruus ovat ihmisen elämässä äärimmäisen arvokasta aikaa, ja koulun merkitys tässä elämänvaiheessa on valtava. Monille juuri kouluajat ovat jättäneet väkevimpiä muistoja. Monta ekaluokkalaista on aloittanut tänäkin vuonna koulunsa Aurinkorannikolla. On eletty elämän suuria hetkiä. Ensimmäinen koulupäivä, oma Aapinen, luokkakaverit, uusi koulureppu. Lukuisat koulumme oppilaat ovat solmineet pysyviä ystävyyssuhteita ja saaneet kansainvälistä kokemusta. He palaavat tämän kevään jälkeen takaisin kotimaahan jatkamaan kouluaan siitä, mihin täällä jäätiin, monta muistoa ja kokemusta rikkaampana.

Kaksitoista koulumme ylioppilasta painaa parin viikon päästä valkolakin päähänsä ja juhlii koko nuoruuden edestä. Edessä on loistava tulevaisuus, takana pitkä ja vaiherikas koulutaival. Osa heistä on käynyt koko lukionsa täällä, osa jopa valmistunut peruskoulusta.

Aurinkorannikon suomalainen koulu on perustettu juuri sitä varten, että lapsille ja nuorille pystytään tarjoamaan eheä koulupolku, vakautta elämään ja jatkumoa. Samalla he saavat ainutlaatuisia muistoja, jotka vievät eteenpäin ja kannattelevat elämässä vastaisuudessakin. Koulumme koululaulussa kuvataankin koskettavasti sitä, mikä koulussamme on erityisen arvokasta.

”Kulje koko koulutiesi tai viivy hetkinen, täällä ystävyys ja lämpö jättää jäljen ikuisen”.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saara Ikonen
Kirjoittaja on Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt, ketä äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...