Lukuaika: Useita uhreja sairaalaan, yhden luultiin jo kuolleen – klaanien välinen kiista räjähti ammuskeluksi Málagassa

Useita uhreja sairaalaan, yhden luultiin jo kuolleen – klaanien välinen kiista räjähti ammuskeluksi Málagassa

Puolen tusinaa ihmistä on viety sairaalahoitoon sen jälkeen, kun Antequeran pikkukaupungissa Málagan pohjoispuolella ammuskeltiin kahden klaanin kesken maanantaina.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Ammuskelun jälkeen tunnelma Antequeran sairaalan luona oli niin kireä, että tilannetta turvaamassa olivat niin paikallinen kuin kansallinenkin poliisi sekä kansalliskaarti. Kuvakaappaus: El Sol de Antequera

Maanantai-iltapäivällä 6. toukokuuta hieman ennen puolta kolmea sattui Antequeran pikkukaupungissa paniikkia aiheuttanut erikoinen tapaus, kun keskellä iltapäivää syntyi ammuskelutilanne. Poliisitahot kertovat, että ammuskelun taustalla oli kaupungin kahden mustalaisklaanin välinen yhteenotto, joka äityi ammuskeluksi.

Hätänumeroon 112 alkoi tulvia hätäpuheluita noin klo 14.25 silminnäkijöiltä ja muilta todistajilta, jotka havaitsivat laukauksia.

Muun muassa paikallisen Diario Sur -median haastatteleminen silminnäkijöiden kertomuksen mukaan konflikti syntyi kahden eri klaaniin kuuluvan joukon kesken, kun yhtäkkiä kesken riidan yksi henkilö veti esiin käsiaseen ja alkoi ammuskella kohti toiseen klaaniin kuuluvia ihmisiä.

Väärää tietoa kuolonuhrista

Eri lähteiden mukaan kaikkiaan viisi tai kuusi ihmistä jouduttiin viemään sairaalahoitoon.

- Mainos -

Julkisuuteen ehti jo levitä poliisinkin vahvistamana tieto, jonka mukaan yksi nainen olisi menehtynyt luoteihin. Myöhemmin kuitenkin korjattiin, että kyseinen henkilö oli vakavasta haavoittumisesta huolimatta onnistuttu elvyttämään.

Kyseinen, vakavasti loukkaantunut uhri vietiin tämän jälkeen helikopteriambulanssilla Málagan sairaalaan, koska hänen vammansa ovat edelleen hengenvaarallisia.

Viranomaistahojen mukaan ainakin neljä mieshenkilöä on pidätetty epäillystä osallisuudesta ampumiseen.

Mediatietojen perusteella tunnelma oli ampumisen jälkeen kaupungissa erittäin kireä, jopa siinä määrin, että sekä paikallispoliisi (Policía Local), kansallinen poliisi (Policía Nacional) että kansalliskaarti (Guardia Civil) olivat Antequeran sairaalan luona varmistamassa ja rauhoittamassa tilannetta.

Suomalaisillekin tuttu alue

Antequera on hieman reilun 40.000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Málagan maakunnan pohjoisosassa, noin 80 kilometrin, ja tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta pohjoiseen.

Viime aikoina Antequera on ollut paljon esillä juuri avatun kuivasatamansa vuoksi, joka on toiminut vahvana vetovoimatekijänä alueen taloudelle.

Antequerasta on viime aikoina totuttu kuulemaan huomattavasti positiivisempia uutisia. Tässä Andalusian presidentti Juanma Moreno oh juhlistamassa suomalaisen parveke- ja terassilasivalmistaja Lumonin tehtaan avajaisia tammikuussa 2023.

Suomalainen parveke- ja terassilaseja valmistava Lumon avasi tammikuussa 2023 uuden, koko Etelä-Eurooppaa palvelevan tehtaan Antequeraan.

Lue myös: Lumonin tehtaan avajaiset Antequerassa vetivät paikalle mediaa ja silmäätekeviä

- Mainos -

Myös ruotsalaisella huonekalujätti Ikealla on logistiikkakeskus Antequerassa.

Monille Espanjan Aurinkorannikolla asuville ja siellä vierailleille suomalaisille Antequera saattaa olla parhaiten tuttu sen liepeillä sijaitsevista El Torcalin kalliomuodostelmista, jotka ovat kuuluisa luontokohde ja Unescon maailmanperintökohde.

Monen suomalaisen mieleen Antequerasta tulee El Torcalin upeat kalliomuodostelmat.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *