Lukuaika: WhatsAppin perustajan superjahti ankkuroi Málagaan – hinta 220 miljoonaa

WhatsAppin perustajan superjahti ankkuroi Málagaan – hinta 220 miljoonaa

Ukrainalaissyntyisen miljardöörin hulppea huvijahti vierailee ensimmäistä kertaa Espanjan Aurinkorannikolla.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
WhatsAppin perustajan Jan Koumin omistama Moonrise-superjahti kelluu Málagan satamassa Espanjan Aurinkorannikolla.

Málagan satamassa Espanjan Aurinkorannikolla on voinut ihastella harvinaisen komeaa huvijahtia. Huippukallis ja palkittu Moonrise-superjahti ankkuroitui ensimmäistä kertaa Aurinkorannikolle ja kelluu Málagan kuuluisalla Muelle Uno -ykköslaiturilla.

Jahdin omistaa ukrainalaista alkuperää oleva miljardööri Jan Koum, joka on WhatsAppin perustaja. Useat medialähteet vahvistavat tiedon.

Jan Koum, 48, on ukrainalais-amerikkalainen miljardööriliikemies ja tietokoneohjelmoija. Hän on toinen perustajista ja entinen toimitusjohtaja WhatsApp-mobiiliviestintäsovelluksessa, jonka Facebook osti vuonna 2014 19,3 miljardilla dollarilla.

Liki 16 miljardin varallisuus

Kiovassa syntynyt Koum muutti Yhdysvaltojen Kaliforniaan 16-vuotiaana. WhatsAppin hän perusti 33-vuotiaana vuonna 2009.

- Mainos -

Hänen tämän vuotinen nettovarallisuutensa on Forbesin mukaan 15,9 miljardia dollaria, mikä tekee hänestä yhden maailman rikkaimmista ihmisistä.

Koum nauttii Välimeren tunnelmasta: hän osti viime vuonna Ranskan Rivieralta venäläiseltä oligarkilta Boris Berezovskylta vapautuneen hulppean linnan 65 miljoonalla eurolla.

Moonrise-alus saapui Aurinkorannikolle vapun alla 29. huhtikuuta Gibraltarilta.

Málagan satamassa on aiemminkin nähty superrikkaiden ökyjahteja: esimerkiksi viime syksynä siellä vieraili muun muassa Microsoftin perustajan Bill Gatesin superjahti.

Lue myös: Microsoft-miljardöörien superjahdit valtasivat Málagan sataman – katso kuvat

Ultramoderni Moonrise-superjahti on valmistunut vuonna 2020. Kuva: Feadship.

Sata metriä linjakasta luksusta

Moonrise on rakennettu vuonna 2020 Alankomaissa Feadshipin telakalla. Linjakkaan ökyveneen ulkosuunnitttelu on arkkitehtuuristudio De Voogtin käsialaa ja sisätilojen design taas maineikkaan sisustussuunnittelija Remí Tassierin luomus.

Superjahdin valmistus maksoi 220 miljoonaa dollaria ja sen vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat arviolta 15 miljoonaa euroa.

Alus palkittiin teknisistä ominaisuuksistaan vuoden 2021 parhaan jahdin kansainvälisellä palkinnolla.

- Mainos -

Moonrise-jahti on 99,95 metrin pituinen ja 15,5 metrin levyinen. Sen bruttovetoisuus on 3 945 GT. Jahtiin mahtuu majoittumaan mukavasti 16 matkustajaa kahdeksaan luksussviittiin. Miehistöön kuuluu 32 henkilöä.

Laivanrakennusbisneksessä on superjahdiksi laskettavan huvialuksen minimipituudeksi vakiintunut 74 jalkaa, joka on 22,5 metriä.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Eihän toi ole mitään verrattuna meidän ruotsinlaivoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *