Pähkinät 18/24

Kymmenen kipakkaa kysymystä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Mistä tunnetusta kirjasta Ilkka Lipsanen löysi taiteilijanimen Danny?

2. Minkä hintaisia ostoksia ei voi enää maksaa Verkkokauppa.comin kivijalkaliikkeissä käteisellä?

3. Kuinka monesta poliisipiiristä löytyi auto 1960-luvun alussa?

4. Miksi kutsutaan hätätilannetta, jossa kuten Finnairin lentokone Chicagosta Helsinkiin joutui sammuttamaan toisen moottorinsa?

- Mainos -

5. Kuinka monta lentotuntia viime viikolla Suomessa käytöstä poistetulla Hornet-hävittäjällä on takanaan?

6. Mikä suomalaisille outo tapa yhdistää Joe Bidenia ja Donald Trumpia?

7. Mitä liputuspäivää vietettiin Suomessa 27.4.?

8. Mikä on suomalaisten ykkösperunasalaatti IS:n kyselyssä?

9. Koska kansanedustaja Timo Vornanen voidaan aikaisintaan erottaa?

10. Mikä oli Mikael Agricolan tarkoittama näkypaikka?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Raamatusta

- Mainos -

Lipsasen mielestä Ilkka ei sopinut anglosaksiseen musiikkimaailmaan, joten hän päätti etsiä taiteilijanimeä toisesta nimestään Johanneksesta. Raamatusta tuli kuitenkin vastaan Daniel, joka muuttui muotoon Danny. Myös hänen vanhempansa alkoivat kutsua poikaansa Dannyksi.

2. Yli 200 euron

Verkkokauppa.con muutti käytäntöjään, koska yritys on velvollinen ilmoittamaan asiasta valvontaviranomaisille, jos joku käyttää käteistä vuoden aikana yli kymmenentuhannen euron arvosta. Yrityksen myymälöiden käteiskauppa on vain 10 prosenttia niiden koko liikevaihdosta.

3. Vain joka toisesta

Vajaa kymmenen vuotta myöhemmin eli 1960-luvun lopussa jokaisessa poliisipiirissä oli vähintään yksi auto. Helsingin poliisi sai oman autonsa jo 1904. Poliiseilla on ollut eri merkkisiä autoja. Legendaarinen Sabb 99 tai Ford Transitin ”Musta-Maija” ovat niistä tunnetuimpia.

4. Pan-pan-tilanteeksi

Pan-Pan-tilanne on mayday-tilannetta lievempi. Siitä ilmoitetaan lennonvalvonnalle, kun koneessa on ongelma, joka ei aiheuta välitöntä vaaraa matkustajille. Monet lentokoneet pystyvät lentämään yhdellä moottorilla. Jos se pettäisi, niin puhuttaisiin mayday-tilanteesta.

5. 4.500 tuntia

- Mainos -

Ilmavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Jukka-Pekka Keränen saattoi koneen viimeiselle matkalleen Jämsän halliin. Kone tullaan purkamaan ja katsomaan, miten se on kestänyt rasitusta vuosien aikana.

6. Kumpikaan ei juo alkoholia

Joe Biden menetti ensimmäisen vaimonsa Neilia Huntorin ja heidän 13 kuukautta vanhan tyttärensä auto-onnettomuudessa. Sen jälkeen Joe Biden oli miettinyt wiskey-pulloon tarttumista, humalaan juomista sekä itsemurhaa. Myöskään Donald Trump ei ole viinamäen miehiä.

7. Veteraanipäivää

Sitä vietetään suomalaisten sotaveteraanien kunniaksi. Samalla muistellaan sodan päättymistä ja rauhan alkamista. Tämä vuonna teemana oli veteraanien perinnön säilyminen.

8. Forssan perunasalaatti

Lähes puolet 5.800 äänestäjästä oli Forssan perunasalaatin kannalla. Se pitää sisällään tuoremajoneesia, perunoita, säilykekurkkuja, tuorekurkkuja ja sipulia. Hopealle sijoittui Saarioisten perunasalaatti.

9. Kun hän on saanut lainvoimaisen vankeustuomion

Toisin sanoen vaikkapa ehdollisen vankeustuomion. Sen jälkeen vaaditaan vielä, että kaksi kolmasosaa kansanedustajista asettuu erottamispäätöksen taakse. Käytännössä kyse on pitkästä prosessista ellei Vornanen hae eroa itse.

10. Teatteri

Agricolan aikana käytiin jo paljon teatterissa, mutta sille ei ollut suomenkielistä vastinetta, joka Agricola kutsui sinä näkypaikaksi.

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *