Kilpailu junamatkustajista kiihtyy

Málagan ja Madridin välisellä rautatiellä aloittaa tänä vuonna vielä kolmas halpayhtiö, joka lupaa lippuja alle kymmenellä eurolla.

Espanjan kansallinen rautatieyhtiö Renfe on saanut yleisöltä sapiskaa jo pitkään, koska junavuorojen määrä Málagan ja Madridin välillä on ollut alimitoitettu ja hinnat korkeat. Nyt tilanne näyttää kehittyvän kuluttajien kannalta suotuisaan suuntaan.

Ensimmäisenä Renfen kanssa lähti kilpailemaan espanjalainen Iryo, joka alkoi tämän vuoden maaliskuussa tarjota halpalippuja Málagan ja Madridin välille. Tällä hetkellä Iryo ajaa kaksi junaa kumpaankin suuntaan joka päivä. Lähiaikoina määrä nousee kolmeen ja vielä kesän aikana viiteen.

- Mainos -

Kesäkuussa halpajunamarkkinoille saapuu Renfen oma tytäryhtiö Avlo, joka alkaa kulkea kerran päivässä kumpaankin suuntaan. Avlo lupaa liput halvimmillaan seitsemällä eurolla per suunta.

Kolmantena kilpailijana Málagan ja Madridin välille on nyt ilmoittautunut ranskalainen Ouigo. Yhtiö on ilmoittanut myyvänsä yhdensuuntaisia lippuja halvimmillaan yhdeksällä eurolla. Näillä näkymin Ouigo ajaa joka päivä kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan Euroduplex junalla, jonka matkustajakapasiteetti on 509 henkeä. Suunnitelmissa on aloittaa liikennöinti vuoden 2023 jälkimmäisen puolikkaan aikana.

Lähde: Diario Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...