Blogi Pääkirjoitukset

Toimivampi vuokramarkkina

Ulkomailta asunnon hankkiminen on yhä useamman suomalaisen unelma. Monille se ei jää pelkäksi unelmaksi. Suomalaiset ostavat jatkuvasti enemmän asuntoja ulkomailta, eniten Espanjasta.

Vuokramarkkinat tai enemmänkin vuokravälitysmarkkinat ovat kehittyneet ja se on kiihdyttänyt kaupankäyntiä. Enää asuntoa eivät osta pelkästään eläköityneet pariskunnat omaksi ilokseen. Jatkuvasti kasvava ryhmä ovat sijoitusasuntoja ostavat aktiivielämässä mukana olevat suomalaiset.

Asunnon vuokraamisen valvonta oli ennen hankalaa. Jos sen antoi jollekin välittäjälle, saattoi pahimmissa tapauksissa käydä niin, että tilitystä tuli vain parilta kuukaudelta, vaikka kaikki muut merkit viittasivat paljon korkeampaan vuokrausasteeseen. Nämä tapaukset olivat tietysti ääriesimerkkejä ja välittäjä toimi silloin rikollisesti.

Airbnb ja samankaltaiset palvelut ovat muuttaneet markkinaa merkittävästi. Myös monet perinteiset vuokranvälittäjät ovat kehittäneet palvelujaan ja asiat sujuvat läpinäkyvästi nettivälitteisesti. Kaikki on helpompaa sekä asuntoja vuokraaville asiakkaille että asuntojen omistajille. Varauskalenterit ovat selvästi nähtävissä netissä ja laskutuskin tapahtuu virallisesti pankkitilien kautta, eikä baarin kulmalla kirjekuoressa.

Asunto Espanjassa on nykyisellään hyvinkin turvallinen vaihtoehto kartuttaa varallisuutta. Sen ovat monet huomanneet. Sitä paitsi, omaa asuntoaan voi käyttää myös rentoutumiseen ja lomailuun. Tuotto on hyvä, vaikka omistaja itse muutaman viikon vuodesta nauttisikin Espanjan lämmöstä.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa