Ajanviete

Pähkinät 19/21

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Urheilua, politiikkaa, kulttuuria, viihdettä ynnä muuta taas kysymysten aiheina.

 

1. Kuinka monta vuotta Portugalissa kadonnut Madeleine McCann olisi täyttänyt tällä viikolla?

2. Mikä bisnes yhdistää jääkiekkoilija Aleksandr Ovetshkinia sekä USA:n expresidenttien tyttäriä Chelsea Clintonia ja Jenna Bushia?

3. Mikä on perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin yrityksen nimi?

4. Kuinka leveä on maailman suurimman lentokoneen Roc:n siipien väli?

5. Mikä suomalaistuote yhdistää snookerin tämän vuoden MM-kilpailujen neljää parasta?

6. Minä vuonna Lordi voitti Euroviisut?

7. Mikä on urheilumerkkien Puman ja Adidaksen perustajien sukulaisuussuhde?

8. Miksi tämän vuoden Miss Suomi -kilpailua kutsutaan All Stars -kilpailuksi?

9. Kuka on ensi syksynä televisioon palaavan BumtsiBum-ohjelman juontaja?

10. Miten Suomen pääministeri Sanna Marin purkaa työpaineita?

Oikeat vastaukset kuvan alapuolella.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

1. 18 vuotta

Madeleine katosi vuonna 2007 kesken perheen lomamatkan Portugalin Praia de Luzissa. Katoaminen tapahtui viikko ennen hänen neljättä syntymäpäiväänsä. Tällä hetkellä Madeleinen katoamisesta epäillään saksalaista seksirikollista Christian Brückneria.

2. Jalkapallojoukkue

He ovat kaikki sijoittaneet USA:n naisten jalkapalloliigassa pelaavaan Washington Spiritiin. Ovetshkin kannattaa jalkapallossa myös Liverpoolia ja FC Barcelonaa. Hän aikoo sijoittaa tulevaisuudessa enemmänkin huippu-urheiluun, mutta sitä ennen venäläinen aikoo rikkoa Wayne Gretzkyn maaliennätyksen (894) NHL:ssä.

3. Soinin Pisnes Oy

Soinin Pisnes Oy on merkitty kaupparekisteriin tämän vuoden helmikuussa. Sen päätoimiala on suhdetoiminta ja viestintä. Soini kertoo neljän eri puolueen ottaneen hänen yhteyttä, mutta 58-vuotias veteraanipoliitikko ei aio enää palata politiikkaan.

4. Vajaa 120 metriä (117)

Koneessa on kaksi runkoa ja se on suunniteltu kuljettamaan erilaisia kulkuvälineitä ja helpottamaan pääsyä avaruuteen. Kone lensi ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Toinen testilento tapahtui huhtikuun lopulla.

5. Liitu

Mark Selby, Stuart Bingham, Shaun Murphy sekä Kyren Wilson käyttävät suomalaisyrityksen liitua. Itse asiassa 87,5 prosenttia MM-kisojen pelaajista käytti suomalaistuotetta. Liidun avulla keppiin saadaan pitoa eikä siitä irtoa pölyä kuten muista tuotteista.

6. 2006

Lordi voitti ensimmäisenä hard rock -yhtyeenä Eurovision laulukilpailun Kreikassa. Kappaleen nimi oli tietenkin Hard Rock Hallelujah. Tänä vuonna Suomea edustaa Blind Channel.

7. He olivat veljeksiä

Molemmat yrityksen ovat kotoisin Saksan Herzogenaurachista. Veljekset Adolf (Adi) ja Rudolf (Rudi) Dassler perustivat perustivat kenkätehtaan 1919, mutta riitautuivat 30 yhteisen vuoden jälkeen. Rudi perusti Puman 1948 ja Adi Adidaksen 1949.

8. Kilpailijat ovat osallistuneet kisaan jo aikaisemmin

Kyseessä on kutsuvieraskilpailu, johon osallistuu aiemmilta vuosilta tuttuja kilpailijoita. Missikisat täyttävät tänä vuonna 90 vuotta. Vain kerran on jäänyt missi kruunaamatta, koska tuomareiden mukaan kaikki tytöt olivat liian rumia tehtävään.

9. Jaana Pelkonen

BumtsiBumin uusina kapteeneina nähdään pianistit Leri Leskinen ja Lenni-Kalle Taipale. Parikymmentä vuotta sitten ohjelma henkilöityi Marco Bjurströmiin. Neljä vuotta sitten Kalle Lindroth juonsi ohjelmaa yhden kauden ajan.

10. Siivoamalla

Marin on kertonut useassa haastattelussa, että hän purkaa työpaineita siivoamalla. Myös lenkkeily auttaa Marinin mukaan siihen.

Ps. Pari viikkoa sitten kettuilimme yhdelle lehtemme omistajista, Vesa Uusi-Kilposelle, jääkiekkoseura Rauman Lukosta. Myönnetään, Luku ansaitsi mestaruutensa.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa