Hyvinvointi

Joogan avulla parempaan minään

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Aurinkorannikolla voi harrastaa joogaa ympäri vuoden.

Joogatarjonta on Fuengirolassa monipuolista.

Jooga…se taikasana jonka kaikki nykyään tuntevat ympäri maailmaa, vai tuntevatko?

Jooga on vuosituhansia vanha harjoitusmuoto, josta on syntynyt ajan saatossa useita eri muotoja, joilla kaikilla on sama päämäärä: kehon ja mielen tasapaino. Vaikka jooga vaikuttaa myös fyysisesti, se on myös tasapainottava ja suorituskykyä parantava elementti mihin tahansa treeniohjelmaan.

Joogan avulla voi myös tukea kuntoutumista ja nopeuttaa palautumista monista sairauksista ja vammoista. Se parantaa joustavuutta, notkeutta, voimaa, ryhtiä, lihaskuntoa, kehotietoisuutta, tasapainoa ja nivelten terveyttä, sekä lisää henkistä tasapainoa ja vähentää stressiä.

Nyky-jooga kokonaisvaltaista terveysliikuntaa, joka sopii kaikille ja kaikenikäisille. Tyylejä on monia. Uusimpia ja hiukan harvinaisempia tyylejä edustaa muun muassa naruilla ilmassa osittain tehdyt liikkeet eli Air-jooga.

Aloittelijan kannattaa valita laji, joka mahdollisimman hyvin vastaa omia liikuntatottumuksia, koska aloittaminen tuntuu silloin mukavammalta. Kun opit joogan perusliikkeet ja hengitystekniikat, voit suorittaa liikkeitä hyvin myös kotona silloin kun sinulle sopii.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Perusliikkeet ja hengitystekniikka on joogassa tärkeää.

Tarjonta Costa Del Solilla on erittäin monipuolista ja täällä päästään nauttimaan myös ympärivuotisesta rantajoogasta. Sitä järjestää Fuengirolassa muun muassa MindBody.  Liikkeen omistaja Liisa Hanén kertoo, että tunnit ovat erittäin suosittuja ja myös miesten määrä tunneilla on kovassa nousussa.

– Yleensä miehet ovat uskollisimpia kävijöitä. Eron omassa kehossa huomaa melko pian ja se kannustaa jatkamaan harrastamista, Hanén sanoo.

Espanjalaisia joogastudioita löytyy Costa Del Solin ympäristöstä paljon muitakin. Uusinta air (ilma)-joogaa voi esimerkiksi kokeilla Fuengirolan keskustassa sijaitsevassa Jooga for Balance -studiossa.

Tutustuminen lajiin kannattaa! Huomaat nopeasti jaksavasi paremmin kiireisenkin arjen keskellä.

Virpi Mikanoja 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa