Benalmádenan sataman jalokivi

Upeat puitteet, maajoukkuetason keittiöhenkilökunta, tyylikäs ja osaava palvelu. Näistä aineksista syntyy Benalmádenan huvivenesataman El Club Nautico by Alexandra.

– Vähän vahingossa tässä kävi näin, että ryhdyimme pyörittämään Club Nauticoa. Eräs tuttuni otti yhteyttä, että kiinnostaisiko lähteä mukaan kimppaan, matkalla tuttava tippui rattailta, joten vastuu jäi minulle ja miehelleni Jacobille, kertoo suomalainen ravintoloitsija Alexandra Finckenberg-Widner.

Alexandra ja Jacob lähtivät alusta saakka ajatuksesta, että laadusta ei tingitä. Raaka-aineet hankitaan parhailta tukkureilta ja tasoa tarkkaillaan jatkuvasti. Myös henkilökunnan rekrytoinnissa kriteerit ovat olleet korkealla.

– Johannes Beriln oli tuttu mies jo entisistä ravintoloistani. Hän innostui itse tulemaan tänne ja ryhtyi keräämään tiimiä. Teemu Lumikarto aloitti meillä juhannuksena, hän on Suomen kokkimaajoukkue-tason ruoanlaittaja ja hän toi mukanaan Kasper Salomäen. Tältä tiimiltä on helppo vaatia korkeatasoista ja tasalaatuista työtä.

El Club Nauticon perustiimi Jacob Widner Alexandra Finckenberg widner John Hughes Carlos Teemu Lumikarto Kasper Salomäki Kuvasta puuttuu keittiömestari Johannes Beriln

– Tämä on ihan unelmatyö. Espanjasta löytyvät parhaat mahdolliset raaka-aineet tuoreena ja niistä on helppo yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia. Keittiötämme voisi skandinaavis-espanjalaiseksi fuusioksi. Á la carte -listalle on kerätty monipuolisesti kaikenlaisia makuja. Lisäksi meillä on listan ulkopuolelta Chef´s menu, jossa kokeilemme uusia yhdistelmiä ja raaka-aineita, Lumikarto kertoo.

Testissä Chef´s menu

Testiryhmämme sai alkuun tonnikalacarpaccion höystettynä avokadokastikkeella ja marinoiduilla vihanneksilla. Annos oli kauniisti aseteltu, maut olivat selkeästi erottuvat ja mikä tärkeintä, maku oli erinomainen.

Tonnikalacarpaccio on suorastaan juhlava alkuruoka

Pääruoaksi söimme pitkään haudutettua possun poskea porkkanapyreen kera. Liha oli todella mureaa ja tumma kastike oli aateloitu makeahkolla Pedro Ximenes -viinillä. Suussasulavan herkullinen ateria ja jälleen kauniisti aseteltu. Jälkiruokana oli mielenkiintoinen yhdistelmä porkkanakakkua, ananasta ja jäätelöä.

Meitä palveli tyylikkäästi pukeutunut herrasmies nimeltään John Hughes. Hänen tyylistään ja eleganssistaan tulivat mieleen englantilaiset elokuvat, joissa butler hallitsee kaikkea ympärillä olevaa. Hughes esitteli mainiot viinit asiantuntevasti ja hänen palveltavanaan asiakas tunsi itsensä tärkeäksi ja arvokkaaksi.

Ravintola on auki sekä lounaalla että illallisella. Lounasta tarjoillaan klo 18:aan saakka eli hieman myöhemminkin ehtii. Club Nauticon sunnuntaibrunssit ovat saavuttaneet vankan suosion. Brunsseja on eri teemoilla, esimerkiksi nyt sunnuntaina isänpäiväbrunssilla on teemana californialainen ruoka. Mikäpä parempi paikka hemmotella isää. Brunssit alkavat klo 12 ja jatkuvat noin klo 16:een.

El Club Nauticon iso sali on klassisen kaunis ja tyylikäs Kun menet paikalle kiinnitä huomio myös mielenkiintoiseen kattomaalaukseen

Club Nauticon sijainti on upea. Se sijaitsee Benalmádenan huvivenesatamassa aivan meren rannalla. Isoilta terasseilta on esteetön merinäköala.

Club Nauticolla on myös täysin varusteltu luentosali, jonne mahtuu noin 200 ihmistä. Se on erinomainen paikka erilaisten seminaarien järjestämiseen.

Antti Pekkarinen

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...