Huutokauppakeisarin apumies Markku Saukko miettii muuttoa talveksi Fuengirolaan

Suomen Huutokauppakeisari -ohjelmasta tuttu apumies Markku Saukko haki valoa ja lämpöä Aurinkorannikolta. – Tänne voisi muuttaa!

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
5 min lukuaika
Markku Saukko nautti vaimonsa kanssa Espanjan Aurinkorannikosta helmikuisella lomallaan. Kuvassa ollaan Mijas Pueblossa.

Hirvaskankaan MacGyver eli Markku Saukko, 52,on Suomen huutokauppakeisari -tv-sarjasta tuttu apumies. Ohjelmassa Markku korjaa tavaroita omintakeiseen tyyliinsä. Huumorintajuisesta ja vaatimattomasta miehestä on tullut monen katsojan suosikki.

Ja kyllä tv-tähti tunnistetaan Espanjan Aurinkorannikollakin! Markku lomaili Anne-vaimonsa, 59,  kanssa helmikuussa Fuengirolassa.

– Ihmiset pysäyttivät ja tulivat kaduilla juttelemaan. Se oli semmoista mukavaa ja myönteistä hihasta nykimistä, Markku kuvailee.

Palsanmäkien vanavedessä Fuengirolaan

Hän laskee käyneensä Aurinkorannikolla liki vuosittain. Nyt oli jo seitsemäs kerta. Yhtenä syynä ovat tietysti Heli ja Aki Palsanmäki, jotka tykkäävät talvehtia rannikolla. Heidän vanavedessään Markku ja Annekin ovat löytäneet Fuengirolan seudun viehätyksen.

- Mainos -

– Emme ole koskaan esimerkiksi Kanarialla käyneet, vaikka joskus on sitäkin mietitty. Nyt asumme hotellissa, toisinaan olemme vuokranneet isommalla porukalla ihan huvilankin.

Gibraltarilla piti tietysti ottaa kuva legendaarisen punaisen, brittiläisen puhelinkopin vieressä. Kuvat: Markku ja Anne Saukon loma-albumi.

Lumitöitä karkuun

Markku tietää, mikä etelään vetää.

– Täällä Fuengirolassa kaikki toimii, elämänmeno on rentoa, suomella pärjää, palveluja piisaa ja ennen kaikkea täällä on lämmintä ja valoisaa, mies kuvailee rauhalliseen tyyliinsä.

– Naapuri laittoi just kuvaa meidän kotikadulta Äänekoskella. Lunta oli tullut taas puoli metriä, joten mukava kotiinpaluu odottaa… Juuri noita alituisia lumitöitä ja pimeyttä on mukava karata tänne auringon alle.

Vaikka kansa tuntee hänet huutokaupparoolistaan, päivätöitä Markku on tehnyt jo parinkymmenen vuoden ajan kaivinkonekuljettajana paikallisella maanrakennusurakoitsijalla. 

– Alunperin Aki sanoi minua MacKaivuriksi työni takia, ja siitä se telkkarissa sitten vääntyi MacGyveriksi, Markku hersyää.

Suomen huutokauppakeisarin 17. kautta aletaan kuvata jälleen tänä keväänä ja kesänä. 

– Hienoa, että kansa tykkää. Pitää tässä alkaa jo pikkuhiljaa miettiä, mitä rupeaa tuunaamaan… uudet Design by Markku -tuotteet odottavat.

Mijas Pueblosta avautuva huikea näköala on aina yhtä vaikuttava. Markku on lomaillut Aurinkorannikolla jo seitsemän kertaa.

- Mainos -

Koti on tuunattu

Ahkera työmies myöntää miettineensä elämistä Espanjassa enemmänkin.

– Olemme Annen kanssa aprikoineet, jotta täällä voisi talvehtia aina muutaman kuukauden ajan. Oman kodin ostoa emme vielä ole ajatelleet, mutta talvituristina varmasti viihtyisimme.

Saukoilla on Keski-Suomen Äänekoskella 1960-rakennettu omakotitalo, josta on puuhakkaan avioparin käsissä muotoutunut maalaisromanttinen unelma.

Markku on muun muassa rakentanut pihalle hienon kylpymaailman. Puutarhan keskellä kohoaa kasvihuone, jonka takana on puulämmitteinen pihasauna ja katoksen alla kupliva ulkoporeamme. Myös grillipaikka on katettu. Piharakennuksessa sijaitsee Markun verstas, jossa on miehen komea 450 höylän kokoelma.

– Talossa kaikki huoneet on nyt kertaalleen remontoitu. Vaan eihän sitä koskaan valmista tule, aina löytyy jotain nikkaroitavaa.

Markku Saukko ihasteli Setenil de la Bodegasin kalliokylää.

Kalliokylä hurmasi

Tämän vuoden helmikuisella lomaviikollaan Markku ja Anne kiersivät tuttuun tapaan Aurinkorannikon nähtävyyksiä. 

Aviopari nautiskeli Mijas Pueblosta, käyskenteli kuvankauniin kylän kujilla ja nautti lounasta Akin ja Helin kanssa. Törmäsivätpä he toiseenkin Suomi-julkkikseen, kun musiikkivaikuttaja Ilkka ”Ile” Vainio Elina-vaimoineen sattui samaan aikaan kylän kuuluisaan kalliokappeliin (Ermita de la Virgen de la Peña).

Heli ja Aki Palsanmäki sekä Anne ja Markku Saukko nauttivat Ile Vainion konsertista porukalla Kukossa perjantaina. Kuva: Antti Pekkarinen.

Ile kutsui koko nelikon konserttiinsa tapahtumaravintola Kukkoon perjantai-iltana (16.2.).

- Mainos -

– Se oli hauska keikka ja Ile on mainio viihdyttäjä. Mehulinjalla oltiin, sen verran jalkoja painoi päivän kävely.

”Lämpö ja aurinko ovat mielelle tärkeimmät” Markku Saukko

Markku ja Anne vierailivat myös Rondassa, nyt jo kolmatta kertaa. Pääkohde oli kuitenkin naapurissa sijaitseva Setenil de las Bodegasin huikea kylä, joka tunnetaan kallionkielekkeiden alle rakennetuista taloista ja kaduista.

– Upea paikka! Miramarissa tuli käytyä ostoksilla ainakin kahtena päivänä, rouva tykkää. Pääasia on kuitenkin aina ilmasto. Lämpö ja aurinko ovat mielelle tärkeimmät. Jaksaa taas Suomessa ahertaa arjessa, kun hakee Aurinkorannikolta energiaa.

Fuengirola on Markulle tuttu paikka. – Täällä voisimme talvehtia pidempäänkin.

Heli ja Aki Palsanmäen hyväntekeväisyyshuutokauppa ravintola Kukossa la 24.2. klo 12 (näyttötunti klo 11). Aki ja Heli ovat mukana myös Fuengirola.fi:n syksyn lukijamatkalla, Suurella Välimeren ja Atlantin risteilyllä 30.10.-10.11.24, lue lisää tästä (Meriatur).

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Että oikein Suomen kielellä pärjää….😁Los Boliches Fuengirolassa on kuin Keski-Suomen Korpilahti. Suomen kielellä pärjää….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *