Kysy Katjalta: ”Onko Espanjassa hyvää lääkettä jatkuvaan kipuun?”

Katja Arva vastaa Fuengirola.fi:n lukijoiden apteekkiaiheisiin kysymyksiin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Katja Arva on työskennellyt espanjalaisessa apteekissa 14 vuotta ja saanut ohessa oppisopimuskoulutuksen alalle. Monelle suomalaiselle jo ennestään tuttu Katja on tottunut työssään vastailemaan kaikkiin lääkkeisiin ja resepteihin liittyviin kysymyksiin.

Nyt Katja vastailee ihmisten kysymyksiin myös Fuengirola.fi -lehden sivuilla ja verkossa. Voit lähettää hänelle mitä tahansa lääkkeisiin ja resepteihin liittyviä kysymyksiä osoitteeseen toimitus@fuengirola.fi. Kysymyksesi voidaan julkaista verkossa ja lehdessä, mutta toimitus pidättää oikeuden editoida ja valita julkaistavat kysymykset. Emme julkaise kysyjien henkilötietoja.


Olemme vaimoni kanssa tulossa ensi talveksi sinne Fuengirolaan ja olisimme halunneet tietää näistä tietyistä reseptilääkkeistä, että onko niitä saatavilla siellä Espanjassa suomalaisella reseptillä:

ExForge 5/160 mg, Orloc 5 mg, Emconcore CHF 5mg, Diovan Comp 80/12,5 mg ja Imigran 10 mg.

- Mainos -

-Rainer

Katjan vastaus:

Kyllä, kaikkia näitä lääkkeitä löytyy myös Espanjasta. Ei välttämättä aivan samalla kauppanimellä, mutta samoilla vaikuttavilla aineilla.


Meillä on suvussa reumaa. Itselläni on kovat kivut sormissa jatkuvasti, mutta koska verikokeessa ei näy reumatekijää, niin en pääse edes reumalääkärin puheille. Sanovat että se on nivelrikko, hae apteekista särkylääkettä. Onko Espanjassa hyvää lääkettä jatkuvaan kipuun? Parasetamoli ja ibuprofeeni ei auta. Asun Ruotsissa.

-Pirjo

Katjan vastaus:

Varmasti löytyy sopivaa lääkettä Espanjasta. Vahvemmat kipulääkkeet pitää kuitenkin lääkärin määrätä henkilökohtaisesti, aina potilaan tilanteesta riippuen.


Saako teiltä ostettua biolääkkeitä Benepali (valmiit ruiskeet), ja mihin hintaan niitä myydään Espanjassa?

- Mainos -

-Petri

Katjan vastaus:

Benepali-lääkkeitä en ainakaan löytänyt meidän kannasta. (Toim. huom. internethaulla tuotetta löytyy ainakin joistain espanjalaisista apteekeista.)


Saako Espanjasta ostettua biologisia lääkkeitä? Saako niihin heti korvattavuuden vai pitääkö ensin maksaa itse ja sitten hakea KELA:lta korvausta?

-Satu

Katjan vastaus:

Biologisten lääkkeiden kanssa ovat yleensä tekemisissä sairaala-apteekki ja lääkärit, ei tällaiset tavalliset apteekit. Ja Kela-korvausta pitää hakea aina jälkikäteen.


Jänskättää vähän, kun pitää ottaa insuliinit ja mukaan että kestääkö jääkaappi vai pitääkö hankkia uudet lääkkeet. Mikä on siellä seuraavien lääkkeiden saatavuus ja hinta. Tresiba 200ml ja Trulicity 1,5mg. Englanninkieliset reseptit on ja todistus diabeteksesta.

- Mainos -

-Hannu

Katjan vastaus:

Molempia lääkkeitä on saatavilla Espanjassa. Tresiba 200ml hinta on noin 100€ ja Trulicity 1,5mg noin 130€.

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Saaakos sieltä Epsanjasta Imervektiinia ilman reseptia (kuten Intiassa), jos nuo koijarit uusia viruksia päästää levitykseen?

  • Mikä Ozempic pistos lääkkeen saatavuus , saako suomireseptillä , ja noin hinta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *