Uutiset Viihde

Costalaiset tv-sarjalle oli kysyntää

Sarjan juontajan Henry Aflechtin hattu on herättänyt katsojissa intohimoja.

 

– Palaute on ollut jopa yllättävän hyvää. Sarjan kaltaista, faktoihin perustuvaa asiaohjelmaa oli kaivattu jo vuosia. Selkeästi tämä täytti sitä aukkoa. Negatiivinen palaute on koskenut tähän mennessä hattuani joka on ruma (yksi palaute), sitä miksi aurinkolasit eivät ole silmillä, vaan kädessä (yksi palaute), Aflecht nauraa.

Costalaiset-sarja koostuu Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten tarinoista ja täällä toimivien yritysten esittelystä.

– Katsojat ovat erityisesti tykänneet ”tutustua” ihmisiin ja heidän tarinoihinsa. Kiitosta on tullut myös siitä, että tässä ei lotrata viinalla ja yritetä haalia katsojia jollain käsikirjoitetulla komiikalla. Monia on ärsyttänyt täältä tehdyissä aiemmissa ohjelmissa se kuva, mikä Aurinkorannikosta on annettu juoppojen puhelinmyyjien alueena. Totuus kun ei ole lainkaan se.

Costalaisten kuvaamisessa oli viime keväänä omat haasteensa, johtuen päälle iskeneestä koronapandemiasta ja sen aiheuttamista rajoitteista.

Costalaiset toteutettiin kevyellä kalustolla ja pienellä miehityksellä.

– Sarjaa lähdettiin tekemään äärimmäisen haastavassa hetkessä, noin kolme kuukautta ennen koronan pahenemista. Meillä oli lukuisia suunnitelmia jaksojen sisältöön. Osa saatiin toteutettua ja osan jouduimme vaihtamaan lennosta. Olosuhteisiin nähden olen lopputulokseen niin tyytyväinen kuin se nyt on mahdollista.

Entä jatko?

Tekijät, kanava ja katsojat ovat kokeneet Costalaiset positiivisesti. Yleensä onnistuneille tv-sarjoille on luvassa jatkoa, kuinka on Costalaisten kanssa?

– Jo ensimmäisen kauden aikana huomasimme, että useampaan kauteen löytyisi kiinnostavaa sisältöä. Toisen kauden kuvaukset oli jo tarkoitus käynnistää, mutta koronan uusi aalto pisti sen nyt jäihin. Toki myös sarjan rahoitus on vaikeutunut, kun osa firmoista on kiinni tai taloudellisessa ahdingossa. Tavoitteena olisi päästä toista kautta kuvaamaan loppusyksystä, mikäli ihmisiä palautuu rannikolle ja saamme rahoituksen kasaan. Myös muilta tv-kanavilta on osoitettu kiinnostusta ohjelmaa kohtaan. Ensimmäinen kausi toteutuessaan aina herättelee muitakin kanavia.

Costalaiset on välittänyt Suomeen positiivista kuvaa elämästä Aurinkorannikolla.

-Erityisen huomioitava seikka oli se, että sarjan kuvauksissa jokaiselle esitetty kysymys oli, mitä negatiivista täällä on. Useimmat haastateltavat kysyivät, onko siihen pakko keksiä jotain, kun ei sellaista erityisesti tule mieleen. Eräs eläkeläinen osasi heti sanoa, että roskikset ovat joskus vähän kaukana. Tuo vastaus kuvastaa hyvin, millä tasolla mennään negatiivisten asioiden kanssa. Niitä ei pahemmin ole. Tänne muuttaneet haastatellut ovat olleet aivan äärimmäisen onnellisia uuteen elämäänsä. Kuten minäkin, Aflecht ilakoi.

Kaikki Costalaiset jaksot ja ekstrat ovat hamaan tulevaisuuteen katsottavissa sivuilta www.costalaiset.fi tai youtubesta hakusanalla Costalaiset. Alfa tv:llä jaksot esitetään ensi esityksenä maanantaisin klo 21.30 Suomen aikaa.

Antti Pekkarinen

 

 

 

 

 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
219
+1
27
+1
4
+1
9
+1
2
+1
5

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa