Hyvinvointi Uutiset

Aurinkorannikon sosiaalikuraattori aloitti verkostoitumalla

Tia Raunio saapui elämänsä ensimmäistä kertaa Fuengirolaan viime viikolla. Ensi tunnelmat ovat pelkästään positiivisia.

Aurinkorannikon sosiaalikuraattori Tia Raunio aloitti työskentelyn toimipaikallaan Fuengirolan seurakuntakodilla elokuun 24. päivä. Nyt hänellä on meneillään tiivis verkostoitumisen ja olosuhteiseen tutustumisen vaihe.

 

-Olen tavannut esimerkiksi paikallisia espanjalaisia sosiaalityöntekijöitä. He ovat olleet iloisia siitä, että suomalaisyhteisöön on tullut heidän avukseen espanjaa puhuva työntekijä. Samoin Costa del Solin sairaalassa oltiin kielitaidostani iloisia. Suomen konsulaatin kanssa alamme ensi viikosta alkaen kartoittaa yhteistyön muotoja, Raunio kertoo.

Verkostoituminen ja sosiaalikuraattorin toimen tunnetuksi tekeminen on yksi Raunion ensimmäisen vuoden tärkeimmistä tavoitteista.

Tärkein tieto kentältä

-Tarkoitukseni on kiertää kaikki mahdolliset tahot Aurinkorannikolla. Koulu, yhdistykset, harrastepiirit ja yleensä kaikki sellaiset yhteisöt, missä on suomalaisia koolla. Heidän kauttaan saan tuntumaa alueen elämään ja myös ongelmiin.

Eri yhteisöjen kautta Raunio uskoo löytävänsä myös vapaaehtoisia työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen.

-Yksin ei ihan hirveästi pysty tekemään. Onneksi taustalla on Merimieskirkon selkänoja ja Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan tuki.
Pelkkää verkostoitumista Raunion työ ei tietenkään ole. Heti alusta saakka hän on aloittanut kenttätyöskentelyn asiakkaiden kanssa.

-Olen antanut paljon käytännön neuvoja ihmisille auttanut viranomaisyhteyksissä. Tänä aamuna auttelin erään espanjaa taitamattoman liikuntarajoitteisen lentokentälle. Tämä koronatilanne vaikeuttaa hieman työtäni, koska sairaaloihin tai hoitokoteihin ei saa mennä. Onneksi puhelimitse pystyy hoitamaan paljon näistä tapauksista.

Raunio on löytänyt viihtyisä kodin Fuengirolan Los Pacosista.

-Asunto on oikein mukava ja sijainti loistava. Harrastan pyöräilyä ja Pacosista lähtee upeita fillarireittejä. Voin lasketella rauhassa rannalle tai lähteä polkemaan tiukkaan ylämäkeen.

Koko Aurinkorannikko on ollut heti Raunion mieleen. Suomalaisesta pikkukaupungista kotoisin olevana viime vuodet Espanjan pääkaupungissa eivät ole kaikin osin tuntuneet kotoisilta.

-En ole koskaan kovin hyvin kotiutunut Madridiin. Se on niin hirveän iso kaupunki, ettei siitä oikein saa otetta. Täällä kaikki tuntuu olevan kävelymatkan päässä, mikä on todella hienoa.

-Minut on otettu todella lämpimästi vastaan kaikkialla missä olen käynyt. Tuntuu todella hyvältä aloittaa työt täällä, kiittelee Aurinkorannin sosiaalikuraattori Tia Raunio.

Raunio on tavattavissa Fuengirolan seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 10-13. Puhelimitse hänet saa kiinni numerosta

+358 50 347 2159 ja sähköpostitse osoitteesta [email protected] .

Antti Pekkarinen

Lue myös Tia Raunion henkilökuva viime keväältä:

Sisällä systeemissä, mieluusti ulkona – Aurinkorannikko saa sosiaalityöntekijän

 

Mitä pidit jutusta?
+1
77
+1
8
+1
3
+1
5
+1
0
+1
4

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa