Blogi

Budjettiriihi puhdistaa jyvät akanoista?

Budjettiriihen myötä Suomen politiikka alkaa jälleen elää.

Riihessä puidaan viljat puhtaaksi. Sana kertoo, että maalaisliitto on yhä olemassa. Paremmin demarivetoiseen hallitukseen sopii silti äärikeskusta, josta puheenjohtaja Katri Kulmuni on puhunut.

Keskusta valitsee ensi viikonvaihteen puoluekokouksessa uuden puheenjohtajan. Kulmuni saa luopua, tilalle tulee länsisuomalainen emäntä Annika Saarikko. Keskustassa on enemmän maalaisliittolaisia kuin äärikeskustalaisia.

Pääministeri Sanna Marin joutui poliittisiin töihin jo ennen budjettiriihtä, kiitos UPM:n johtaja Jussi Pesosen. Hän ilmoitti Kaipolan tehtaan lopettamisesta. Se on Suomen viimeinen paperitehdas joka valmistaa sanomalehtipaperia.

Sanna Marin on päässyt pääministerikautensa alun poliittisesti aika helpolla. Päätyö on ollut lukea virkamiesten laatimia tiedotteita televisiossa. Nyt tuli pakko miettiä poliittista linjaa. Aika vasemmalla se näyttää olevan.

Budjettiriihessä joudutaan puhumaan tosiasioista. Kysymys ”miksi juuri nyt piti lakkauttaa kannattava tehdas” voi olla oikea, mutta edessä se kuitenkin olisi ollut.

Oppositio ei osallistu budjettiriiheen, mutta esittää kysymyksiä eduskunnassa. Parhaiten niissä on menestynyt perussuomalaiset, jonka riveissä on yhä enemmän osaavia ihmisiä. Ville Taviokin on nostanut keskusteluun Suomen päätöksen tukea EU:n elvytyspakettia, jolla siirretään velkarahaa mm. Iltalian, Espanjan ja Ranskan tukemiseen. Suomi on nettomaksaja, joka kärsii enemmän kuin hyötyy.

Perussuomalaisten linja tukee tasavallan presidenttiä, joka on muistuttanut EU:n aiemmista päätöksistä välttää velkarahaa. Presidentin linja on saanut kokoomuksenkin vaiteliaaksi. Kokoomuksen linja kaipaa selvennystä, mutta sellaista tuskin kokoomuksen puoluekokouksessa tapahtuu.

Jarmo Virmavirta

Mitä pidit jutusta?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa