Sopivasti sivaltava huuliveikko

Suomalaisille tv:n katsojille koomikko ja imitaattori Jukka Laaksonen tuli tutuksi viimeistään 90-luvun lopun Huuliveikot -sarjasta, jossa hän yhdessä kahden muun näyttelijä-imitaattorin, Juha Laitilan ja Joonas Myllyveräjän kanssa nauratti kansaa hahmoillaan ja jutuillaan.

Huuliveikko on sana, joka tuntuu sopivan Laaksoseen erinomaisesti myös kameran ja esiintymislavan tavoittamattomissa. Rentoa ja lennokkaasti maustettua juttu tulee aiheesta kuin aiheesta.

Vaikka Laaksonen vaikuttaa positiiviselta mieheltä, ei hänkään juuri positiivista sanottavaa löydä pandemiasta, joka katkaisi häneltä Aurinkorannikolla keikkailun ohella lähes kaiken muunkin elannon hankkimisen.

– Se oli karmeaa aikaa. Keljutti niin paljon, ettei oikein huvittanut suunnitella edes mitään tulevia juttua, hän manaa.

– Liikunta oli ainoa tapa, millä pysyi järjissään, kertoo Laaksonen, joka käy edelleen kahdesti päivässä lenkillä.

Työnsä puolesta Laaksonen seuraa yhteiskunnallisia asioita tarkasti, jotta voi poimia materiaalia esityksiinsä. Tässä suhteessa esimerkiksi pandemian hoito oli kuulemma aarreaitta.

– Sitä kautta on havahtunut siihen, millaiset idiootit tuolla pystyy huseeraamaan, ja heitä pidetään ihan täyspäisinä ihmisinä, vaikka todellisuudessa pitäisi ottaa huostaan, Laaksonen sanoo ja hymyilee vinosti.

– Joitain juttuja esimerkiksi niistä tiedotustilaisuuksista on edelleen mukana esityksessä, vaikka muuten sen ajan haluaa mieluummin unohtaa, Laaksonen paljastaa.

Jukka Laaksonen Show

Vuonna 2021 monessa mukana ollut Jukka Laaksonen pääsi toteuttamaan yhden pitkäaikaisen unelmansa.

– Puhuin pitkään ennestään tutulle tuotantoyhtiö Ten Years Productionin johtajalle Juha Vuoriolle, että haluaisin tehdä omaa talk show’ta. Lopulta, kun aikani ”itkin”, niin hän suostui ja ohjelmaa alettiin suunnitella Alfa TV:lle, Laaksonen kertaa.

– Annoin ohjelmalle työnimeksi ”Köyhän miehen Jay Leno”, hän kuvailee.

– Olin tehnyt live-tilanteissa lukemattomia haastatteluja, joten tiesin että osaan sen. Ja halusin nimenomaan tehdä pilke silmäkulmassa.

Ohjelman suunnitteluvaiheessa syntyi yhteistyö, joka tuli oleelliseksi osaksi kyseistä tv-ohjelmaa, mutta sen lisäksi on siirtynyt myös lavaesityksiin.

– Jossain Alfa TV:n tilaisuudessa tapasin Konttisen, joka kysyi, että onko meillä jo musiikkia ohjelmaan? Kun sanoin että ei ole, niin hän lupautui heti mukaan, muistelee Laaksonen hänen ja laulaja pianisti Mikael Konttisen yhteistyön alkua.

Kolme tuotantokautta Jukka Laaksonen Show’ta ehdittiin tehdä, ennen kuin Alfa TV:n toiminta päättyi.

– Sitä oli aivan älyttömän nasta tehdä, kunnes Alfa TV:n tie tuli päähänsä. Nyt on kuitenkin neuvottelut käynnissä ohjelman tekemisestä toisaalle, samalla konseptilla, koomikko iloitsee.

– Kättä päälle on jo lyöty, mutta papereita ei vielä ole kirjoitettu, joten ei tiedoteta ihan vielä, hän muotoilee.

Uudenlainen lavashow

Aurinkorannikolla, kuten monessa muussakin paikassa, Jukka Laaksonen on totuttu usein näkemään kollegansa Juha Laitilan kanssa yhteisessä show’ssa. Tällä kertaa tarjolla on kuitenkin hieman uudenlaista menoa. Keskiössä ovat toki edelleen Jukka Laaksosen komiikka ja imitointi, mutta TV-ohjelmasta tuttu pari Mikael Konttinen tuo nyt oman kortensa esityksen kekoon.

– Konttinen soittaa pianoja ja minä heitän juttua, Laaksonen tekee karkean jaon.

– Minähän vaihdan hahmoja lennossa useita kertoja esityksen aikana, käyn verhon takana vaihtamassa peruukkia ja jotain vaatetta ja palaan eri näköisenä. Konttinen soittaa sisääntulokappaleen, saattaa tehdä jonkin kysymyksen hahmolle ja niin edelleen ja sitten taas soittaa sopivalla kappaleella hahmon ulos kun sen aika koittaa, ja niin edelleen.

– Lisäksi Konttisella on välillä myös ihan oma osionsa, hän kuvailee tarkemmin.

Lähes 40 vuoden imitaattoriuran aikana uusiutuminen on tietysti tärkeää. Niilo Tarvajärven ja Aarne Tannisen kaltaiset sinänsä legendaariset äänet ja hahmot eivät ole kaikille enää tuttuja. Niitä pitää karsia pois ja tilalle tuoda uusia, ajankohtaisempia hahmoja, tieteenkään unohtamatta varmoja tuttuja.

– Tällä kertaa siellä on mukana mm. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, Krista Kiuru, unohtamatta tietenkään huutokauppakeisarin Markkua, Laaksonen luettelee.

– Ja tuttuja ja turvallisia edustaa mm. Don Tami, joka pitää aina olla mukana, hän vielä mainitsee.

Vaikka huumoriin on hyvä laittaa myös piikkejä esimerkiksi valtaapitävien suuntaan, on Jukka Laaksonen sitä mieltä, että siinäkin pitää olla rajat ja pääosin mennä positiivisen kautta. Sen lisäksi hän antaa show’lleen perheystävällisyystakuun.

– En halua kiroilla lavalla. Minun mielestäni V-sanat ja muut eivät kuulu esitykseen ollenkaan. Se ei vaan ole minun juttuni, Jukka Laaksonen päättää.

Kuka?

  • Jukka Laaksonen
  • 64 vuotta
  • Kotoisin Helsingistä
  • Kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi
  • Koomikko ja imitattori
  • Keikkaillut Aurinkorannikolla jo 10 vuotta
  • Harrastaa jääkiekkoa, padelia, tennistä, golfia ynnä muuta urheilua

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuva: Sanna Niemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mistä tulee maailman parhaat viinit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...