Lukuaika: Tällainen on Fuengirolan uusi kauppahalli

Tällainen on Fuengirolan uusi kauppahalli

Fuengirolan keskustan kauppahallin uusimista on suunniteltu vuosikausia. Nyt kaupunki on esitellyt suunnitelmat, joiden pohjalta uutta kauppahallia aletaan rakentaa.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
1 min lukuaika
Tältä uusi Fuengirolan kauppahalli tulee näyttämään.

 Fuengirolan keskustassa, juna-asemaa vastapäätä, Paseo Jesús Santos Rein ja Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz katujen kulmauksessa sijaitseva kaupungin kauppahalli todettiin jo vuosia sitten epäkäytännölliseksi, ja sen modernisoinnista esitettiin monia näkemyksiä.

Lopulta päättäjät tulivat siihen tulokseen, että vanhaa ei kannata lähteä korjaamaan, vaan halli puretaan ja tilalle rakennetaan uusi, täysin moderni kauppahalli, joka vastaa nykystandardeja.

Nyt nuo suunnitelmat ovat valmiit ja pormestari Ana Mula esitteli ne julkisuuteen tämän viikon maanantaina.

Uuden kauppahallin rakennusmateriaalina käytetään ristiinliimattua massiivipuuta (CLT, Cross laminated timber), joka on tämän hetken ympäristöystävällisin rakennusmateriaali. Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys ovat muutoinkin keskeisessä roolissa uuden kauppahallin suunnitelmissa.

Kattoikkunat valaisevat uuden kauppahallin keskusaukiota.

- Mainos -

Halliin tulee kaikkiaan neljä kerrosta. Maan alle tulee parkkihalli asiakkaille ja tavarantoimittajille. Katutasoon tulee kolme sisäänkäyntiä, kaikkiaan 39 myyntikojua erilaisille tuotteille ja lisäksi kattoikkunoista valaistusta saava keskusaukio. Ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan mm. paikallisia tuotteita tarjoavia gastrobaareja, ja vielä sen yläpuolelle tehdään yleisölle avoin terassi.

Uuden hallin kokonaispinta-ala on 11.000 neliömetriä, ja kaikkiin kerroksiin on esteetön kulku.

Uuden hallin budjetti on 13 miljoonaa euroa ja rakennustyöt vievät aikaa 18 kuukautta.

 

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *