(…) (…)

Sesongin alku

Lauantaina alkaa lokakuu. Siitä alkaa perinteisesti Aurinkorannikon suomalaissesonki. Ei se tietysti ihan yhtä kova sesonki ole kuin kesä, mutta paikallisten suomalaisten yrittäjien näkökulmasta myyntikausi alkaa. Joku on seuraavaa paria kuukautta nimittänyt kiimaviikoiksi.

Sesongin alku tarkoittaa sitä, että erilaiset tapahtumat aktivoituvat. Musiikkia, teatteria, golfia, padelia, kulinarismia ja kaikkea muuta mahdollista kivaa on tästedes tarjolla päivittäin. Tapahtumissa kannattaa käydä, niissä tapaa uusia ihmisiä ja saattaa saada sellaisia kulttuurinautintoja, joihin ei kotisuomessa vahingossakaan törmäisi.

Yhdistykset käynnistelevät toimintojaan tässä vaiheessa syksyä. Suomalaisyhdistyksiä Aurinkorannikolla riittää, jokaiselle löytyy varmasti omaa viiteryhmää vastaava porukka. Monenlaista harrastepiiriä on tarjolla.

Myös alueen espanjalaisille syksy on juhlan aikaa. Elokuussa vietettiin Málagan ferioita, syyskuussa juhlittiin Torremolinosissa ja lokakuussa on Fuengirolan vuoro.

Jokaisen kaupungin oma feria on osa pitkää perinnettä. Feriaviikolla kouluista on lomaa ja monet työpaikatkin sulkevat ovensa keskittyäkseen juhlintaan. On vaikea kuvitella, että esimerkiksi Suomessa olisi edes mahdollista viettää paikallisesti näin näkyvää ja kaupungin toimintoihin vaikuttavaa juhlaa.

Ensi viikon torstaista alkaen Fuengirolassa näkyy paljon kauniita flamencopukuja ja upeasti pukeutuneita ratsumiehiä. Myös hevosia on runsaasti katukuvassa. Kännykkäkameroiden linssit kannattaa putsata, ferian aikaan on mahdollisuus saada sellaisia otoksia, että tuttavat ja sukulaiset koti-Suomessa ovat ihmeissään.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on lempisienesi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...