Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä – käy maistamassa herkullisia tapaksia ja hyviä viinejä

Espanjan matkailutoimisto järjestää World Tapas Dayn kunniaksi tapahtuman keskellä Helsinkiä, Kolmen sepän patsaan aukiolla. Paikalla on huippukokkeja niin Espanjasta kuin Suomesta.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
2 min lukuaika
Tästä alkaa syntyä aitoa valencialaista paellaa.

Julio Jiménez Espanjan matkailutoimistosta kertoo kyseessä olevan toinen kerta, kun järjestävät tapas-tapahtuman Helsingin ytimessä.

– Palaute on ollut erinomaisen hyvää, olemme viime vuodesta hioneet joitain yksityiskohtia, mutta konsepti on perusajatukseltaan sama. Ihmiset voivat tulla tutustumaan Espanjan tapas -kulttuuriin, nähdä kuinka ruokia valmistetaan ja ennen kaikkea maistaa, kuinka herkullisia ne ovat, iloitsee Julio Jiménez Espanjan matkailutoimistosta.

Julio Jiménes Espanjan matkailutoimistosta toivottaa suomalaiset tervetulleiksi maistamaan Espanjan herkkuja.

Paellaa, kinkkua ja viinejä

Kolmen Sepän patsaan aukiolle on rakenettu pieni keittiö, jossa huippukokit valmistavat espanjalaisia herkkuja. Tarjolla on esimerkiksi Jamon Ibéricoa, valencialaista vuohenjuustoa ja kuivattua kalaa. Koska tämän vuotisen tapahtuman yhteistyökumppanina on Valencian alue, saatavilla on totta kai oikein valmistettua paellaa.

Joskus yritin gazpachoa tehdä Närpiön tomaateista. Ei siitä oikein mitään tullut

– Oikein tehty paella on erittäin herkullista. Kaikki lähtee raaka-aineiden tuoreudesta ja laadusta. Suomesta on vaikea löytää oikeanlaisia kasviksia ja mereneläviä, mutta kyllä täältäkin etsimällä kelvollisia aineksia löytyy, sanoo keittiömestari Jani Paasikoski, joka on opiskellut espanjalaista keittiötä jo 19 vuotta Barcelonan alueella.

- Mainos -
Jani Paasikoski tuntee espanjalaisen keittiön perinteet ja nykypäivän. Välimeren maukkaissa kasviksissa on hänen mukaansa espanlaisen keittiön salaisuus.

Paasikoski kertoo myös gazpachon tekemisen ongelmista Suomessa.

– Joskus yritin gazpachoa tehdä Närpiön tomaateista. Ei siitä oikein mitään tullut, piti sokerilla ja muilla kikoilla yrittää saada oikeanlaista makua ja rakennetta keittoon. Välimeren alueen tuoreet vihannekset ja kasvikset ovat aivan ylivertaisia ruoanlaitossa. Niiden maku ja muut ominaisuudet ovat ylivoimaisia.

Käy tutustumassa

Espanjan matkailutoimisto odottaa tapahtumaan satoja kävijöitä ja sen näkee kymmenet tuhannet ihmiset. Erityisesti Valencian alueen viinit, ruoat ja matkakohteet ovat tällä kertaa esillä.

Pala Espanjaa tapahtuma jatkuu Kolmen Sepän aukiolla tänään perjantaina ja huomenna lauantaina (14.-15.6.). Tapahtuman showcookingin tilaisuuksiin voi osallistua ilmoittautumalla etukäteen vaikkapa täällä: https://www.spain.info/matkustaespanjaan/worldtapasday/ . Paikalle voi tulla ilmoittautumattakin ja perinteiseen espanjalaiseen tapaan, kun ostat lasin viiniä, saat kyytipojaksi herkullisen tapaksen.

Myös Olé -lehden kesällä aloittava päätoimittaja Katja Enarvi kävi maistelemassa tulevan kotimaansa herkkuja.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *