Pähkinät 15/23

1. Mihin kilpailuun osallistuu suomalaiselokuva Kuolleet lehdet?

2. Mikä keskustalle tärkeä valiokunta meni torstaisessa jaossa perussuomalaisille?

3. Mihin maahan Finnair on siirtänyt chat-palvelunsa?

4. Mistä koko Suomea järkyttäneestä tapahtumasta tuli 13.4. kuluneeksi 47 vuotta?

5. Mikä yhdistää nimiä Olivia ja Leo, Saga ja Oliver, Sofia ja Adam?

6. Kuka tunnettu suomalainen astelee armeijan harmaisiin maanantaina 17.4.?

7. Kuinka monta kertaa laulaja Katri Helena on ollut naimisissa?

8. Mistä tunnetusta fantasiakirjasarjasta ollaan tekemässä tv-tuotantoa?

9. Kuinka paljon maksoi Dubaissa myyty auton erikoisrekisterikilpi (P) 7?

10. Kuinka monta lehmää kuoli tällä viikolla maitotilan räjähdyksessä Texasissa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Cannesin elokuvajuhlien pääsarjaan

Aki Kaurismäen elokuvan pääosissa nähdään Alma Pöysti ja Jussi Vatanen. Tiedotteen mukaan elokuva on lempeää tragikomediaa. Kaurismäki on tunnettu Cannesin kävijä. Hänellä on ollut aikaisempina vuosina neljä elokuvaa eri sarjoissa.

2. Maa- ja metsätalousvaliokunta

Maaseutu on ollut keskustalaisille tärkeä osa puolueen identiteettiä. Keskusta menetti viime vaaleissa ”maakuntansa” perussuomalaisille. Nyt puolue lisää alkiolaisten tuskaa ottamalla haltuunsa keskustalle tärkeän kulmakiven. Valiokunnissa sovitaan asioista, joista eduskunnassa äänestetään.

3. Bulgariaan

Erikoiseksi asian tekee se, etteivät työntekijät puhu edes Suomea. He käyttävät käännöksissään apunaan tekoälyä. Palvelua voi siis käyttää useammalla kielellä, mutta Hemistä tuntuu oudolta, että Suomen valtion omistamasta yrityksestä ei saa enää suomenkielistä palvelua ilman kielikukkasia.

4. Lapuan räjähdyksestä

Lapuan patruunatehtaan räjähdys on yksi Suomen historian järkyttävimmistä onnettomuuksista. Räjähdyksessä menetti henkensä 40 ihmistä ja loukkaantui 60. Räjähdyksen syytä ei edelleenkään tiedetä tarkasti. Ensi syyskuussa saa ensi-iltansa onnettomuuteen pohjautuva fiktiivinen elokuva.

5. Ne ovat tällä hetkellä Suomen suosituimpia lasten etunimiä

Suomenkielisillä lapsilla ne ovat Olivia ja Leo. Ruotsinkieliset taas turvautuvat Sagaan ja Oliveriin ja muunkieliset valitsevat Sofian ja Adamin. Vertailuluvut ovat kuitenkin pienempiä kuin yli 50 vuotta sitten. Olivian valitsi lapselle nimekseen 276 ja Leon 376 vanhempaa.

6. NBA-tähti Lauri Markkanen

Markkanen on tämän hetken tunnetuin suomalaisurheilija. Seuraavan sopimuksen jälkeen hän on myös nykyisillä näytöillä Suomen rikkain urheilija. Markkanen tienaa armeijassa päivärahoina 5,40€ vuorokaudessa. Samaan aikaan hän saa omalta työnantajaltaan palkkaa n. 41.300€ vuorokaudelta.

7. Kolme kertaa

Katri Helena solmi alle 20-vuotiaana ensimmäisen avioliittonsa Matti Turusen kanssa. Se päättyi eroon, kun laulajattarella oli työpaikkaromanssi Dannyn kanssa. Avioliitto Timo Kalaojan kanssa päättyi Timon sydänkohtaukseen. Kolmannen kerran hän oli naimisissa kirjailija Panu Rajalan kanssa.

8. Harry Potterista

Ohjelman tuottajana toimii kirjailija J.K. Rowling. Seitsemänosaisen kirjasarjan perusteella on jo tehty kahdeksanosainen elokuvasarja vuosina 2001-2011. HBO:n tuottamalla sarjalla on kuitenkin paineita, sillä Amazonin vastaava tv-sarja Taru sormusten herrasta floppasi pahemman kerran.

9. 13,7 miljoona euroa

Virallisesti rekisterikilven numero on P7, mutta Dubaissa kirjain asetetaan pienellä kilven vasempaan alakulmaan, joten se vaikuttaa siltä, että kilven numero on pelkkä 7. Seiska taas on myyttinen luku monessa kulttuurissa. Sitä myös pidetään onnenlukuna jossain uskonnoissa.

10. Yli 18.000

South Fork Dairy Farmilla sattunut räjähdys aiheutti tulipalon, joka tappoi navetassa olleet eläimet. Lehmien arvo on kymmeniä miljoonia. Kuolleiden määrä on lähes kolminkertainen päivittäin teurastettavan karjan määrään USA:ssa. PS. South Forkin isäntänä ei toimi enää öljykeisari JR. Ewing.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt, ketä äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...