Iloinen rekrytointireissu Espanjaan – ravintolatekijöitä Suomeen

-Meillä oli tavoitteena löytää viisi huippuosaajaa ravintoloihimme Suomeen kesäksi. Kolme sopimusta on nyt jo tehty ja monen kanssa neuvottelut jatkuvat, kertoo Tommi Leppälä WorkBuddy -yrityksestä.

Kyse ei ole ihan tavanomaisesta rekrytoinnista. WorkBuddyn omistajat ovat itse myös ravintoloitsijoita, he pyörittävät kesäaikaa neljää ravintolaa Helsingin merellisissä maisemissa. Espanjasta he etsivät kansainvälistä työvoimaa.

-Työvoimapula ravintola-alalla on lähes katastrofaalinen Suomessa. Ihan lehti-ilmoituksilla tekijöitä ei vaan löydy tällä hetkellä. Ajattelimme, että Aurinkorannikolta voisi löytyä väkeä, joka haluaisi kokeilla työskentelyä Suomessa turvallisessa ympäristössä.

Workbuddyn perusporukka rannalla

Espanjan rekrytointiprojekti on vasta aluillaan, tämän ensimmäisen kerran yksi pääasiallisista tavoitteista oli tiedon levittäminen.

-Meillä Suomessa kaikki asiat tehdään oikein. Palkat maksetaan ajallaan ja työntekijöistä pidetään huolta. Tätä viestiä pyrimme tuomaan esille. Ja vielä konkreettisemminkin, meidän ravintolamme ovat kaikki perheravintoloita. Omistus ja operatiivinen johtaminen on yhden perheen hallussa. Uskon vakaasti siihen, että kun nyt rekrytoimamme ihmiset palaavat kesän jälkeen takaisin, he välittävät viestiä, että Pialla ja Tommilla on kiva työskennellä.

Paco on WorkBuddyn linkki Aurinkorannikolle Hän on kesät töissä Birgitta ravintolassa Helsingissä

Rekrytointireissun yhteydessä WorkBuddy järjesti kevätjuhlat ravintola Bohemiassa Fuengirolassa. Juhliin oli kutsuttu ihmisiä, jotka olivat ilmaisseet kiinnostusta kesätöitä kohtaan Suomessa. Paikalla oli sekä espanjalaisia, että suomalaisia ravintolatyöntekijöitä.

Paco on WorkBuddyn linkki Aurinkorannikolle Hän on kesät töissä Birgitta ravintolassa Helsingissä

Kuvat: Teemu Laitinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...