Lukuaika: Rikolliset myivät laittomasti television ohjelmapaketteja Málagassa

Rikolliset myivät laittomasti television ohjelmapaketteja Málagassa

Kaksi kyberrikollista pidätettiin Malagassa, koska he myivät vilpillisesti audiovisuaalista sisältöä, johon heillä ei ollut oikeuksia. Toisin sanoen rikolliset suoratoistivat tai latasivat televisiosisältöjä maksutta ilman sisältöjen tuottajan ja omistajan lupaa ja myivät suoratoistoa eteenpäin asiakkailleen.

Vuoden 2019 lopulla aloitetussa tutkinnassa poliisi havaitsi verkkosivun, joka markkinoi laitonta palvelua. Verkkosivuston tarkoituksena oli myydä LaLigan omistamaa maksullista ohjelmasisältöä ja myös tunnetun tilaustelevisioalustan tarjontaa.

Rikolliset toimivat koko Málagan provinssin alueella ja myivät maksullista ohjelmasisältöä internetin ja satelliitin avulla. Heillä oli erittäin edistyneet laitteet ja infrastruktuuri toimintansa pyörittämiseen.

Rikollisten verkkosivu tarjosi mahdollisuutta katsoa maksutelevisiokanavia. Kanavapakettien hinta vaihteli sopimuksen keston ja laitteiden määrän mukaan.

- Mainos -

Rikollisten verkkosivulla oli jopa blogi, joka simuloi asiakaspalvelua ja antoi teknistä tukea, kuten minkä tahansa laillisen palveluntarjoajan sivuilla.

Laitonta palveluaan rikolliset mainostivat sosiaalisessa mediassa ja erilaisten verkkotuotteiden myyntiportaaleissa.

Poliisin tutkinta keskittyi kahteen päälinjaan. Toisaalta verkon takana olevan henkilön tunnistamiseen ja toisaalla signaalin laitonta leviämistä tukevan rakenteen löytämiseen.

Poliisi selvitti myös maksuvälineitä ja tapoja, joilla rikolliset saivat tuloa laittomasta ohjelmamyynnistä. Tulo saatiin pääasiassa maksualustan kautta.

Päätutkimuslinjat johtivat verkoston tärkeimpien jäsenten pidätykseen Málagassa. Pidätetyt omistivat piraattitelevisiosignaalia lähettävät palvelimet.

Rikollisryhmän saaman kokonaisvoiton arvioidaan ylittävän 87 500 euroa.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...