Urheilu

Fuengirolan ensimmäiset neppikisat – muusikon auto kiilasi kärkeen

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Neppikisojen puuhamies Klaus Riste oli tyytyväinen ensimmäiseen tapahtumaan.

Fuengirolassa järjestettiin sunnuntaina neppikisat. Tarina kertoo, että vastaavia olisi vuosia sitten järjestetty, mutta ainakin kymmenen vuotta on edellisestä GP:stä aikaa.

 

-Hienostihan tämä meni. Kyseessä oli enemmän harjoitusluontoinen kisa, kokeilimme miten rata saadaan rannalle rakennettua ja kaikkia muita käytännön asioita. Tästä on hyvä jatkaa, seuraavat kisat on suunniteltu pidettäväksi sunnuntaina 18.4. Silloin meillä on mukana lastensarjakin. Aikuiset kilpailevat vakio- ja viritettyjen autojen luokassa, kertoo kisojen puuhamies Klaus Riste.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Neppirataa Fuengirolan Los Bolichesin rantaan rakennettiin pieteetillä.

Neppailussa on ainakin suurimmalle osalle suomalaismiehiä tuttu harraste lapsuudesta.  Toki myös moni nainen on osallistunut näihin jaloihin urheilutapahtumiin lapsuudessaan. Lähes jokaiselle hiekkalaatikolle ja savimontulle rakennettiin ratoja ja kisoja käytiin. Kilpa-autot olivat oma taiteenlajinsa, autoja löytyi joka lähtöön. Nyt alkuun saatu neppailuharrastus on monelle nostalginen kokemus.

Sunnuntainen kisa oli tiukka, sääntötulkintoja oli paljon, monta kolaria ja ulosajoa nähtiin kärkikahinoissakin. Voittajaksi nousi Aurinkorannikolla paremmin muusikkona tunnettu Jartsa Tuovinen Musta surma -autollaan. Sähköalan ammattilainen Pasi Luukkonen pokkasi hopeaa ja kolmas mitalisija meni viihdemaailman puolelle Timbe Saloselle.

-Lapsuusaika ja muistot vierivät kisan jälkeen mieliin. Vieläkin kädet tärisevät jännityksestä, kisa ratkesi viimeisellä neppauksella. Nilkat on kipeänä hiekassa tarpomisesta, mutta neppisormi eli plektrasormi säilyi ehjänä musisointiin, Tuovinen kuvailee tunnelmiaan.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Ensimmäisen harjoitus GP:n mitalistit, keskellä voittaja Jartsa Tuovinen rinnallaan Pasi Luukkonen (oik.) ja Timbe Salonen.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

 

Kuvat: Ari Von Hertzen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Normaalia kohti

Lähes nollasta lähdettiin. Nyt ollaan jo samalla pelikentällä normaalivuosien kanssa. Pientä...

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet koronapassista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa