Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 9.12.2019

 

Ruotsalaisen maailman kuuluisimman teinin ja ilmastoaktivisti Greta Thunbergin saama huomio Madridissa on yllättänyt useat tahot niin Espanjassa kuin Suomessakin. Tiettävästi satoja toimittajia on tungeksinut Thunbergin pitämään tiedotustilaisuuteen.

Kommentti: Vaikka Thunbergin sanotaan ottavan kantaa tai pitävän tilaisuuksia, on syytä kuitenkin muistaa, että hänen ”taustakoneistonsa” lienee loogisesti pääteltynä vastuussa useista asioistakin, jotka tosin otsikoidaan ja tulkitaan Thunbergin sanomaksi, tekemäksi tai pitämäksi.

Kaikki mikä liittyy futikseen, puhuttaa aina Espanjassa. Viikonlopun yksi suuria aiheita oli Lionel Messin uran hattutemppu numero 35, jolla hän ohitti kyseisessä tilastossa Ronaldon.

Espanjan talouden huonot näkymät puhuttavat usein Espanjan omissa medioissa. Lisää pontta synkille talouden näkymille antaa OECD:n uusi raportti, joka toteaa maan talouden kasvun todennäköisesti heikentyvän.

Real Madrid rikkoi viikonloppuna 52 vuotta vanhan perinteen, eikä pelannut kotiotteluaan lauantaina perinteisessä valkoisessa peliasussa. Tapaus liittyy Madridissa pidettävään ilmastokokoukseen, jonka kunniaksi seuran johto oli päättänyt lähettää joukkueen peliin vihreässä peliasussa.

Vaikka politiikan pitäisi kuulua poliitikoille ja kansalle ja liike-elämän asioiden hoitamisen yrityksille, tapahtuu kuitenkin ajoittain tilanteita joissa rajoja ylitetään. Hyvänä esimerkkinä edellä mainitusta toimii IT-jätti HP:n varoitus mahdollisista sijoitustensa pois vedosta Espanjan maaperältä, jollei Katalonian tilannetta saada hallintaan ja stabiloitua.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa