Lukuaika: Marita Taavitsaisen muutto Aurinkorannikolle kaatui viime tingassa: ”Mutta vielä joskus elän etelässä”

Marita Taavitsaisen muutto Aurinkorannikolle kaatui viime tingassa: ”Mutta vielä joskus elän etelässä”

Tangokuningatar Marita Taavitsainen paljastaa, miksi oli lastensa ja äitinsä kanssa muuttamassa Aurinkorannikolle ja mikä Espanjassa viehättää. Marita esiintyy Fuengirolan Kansainvälisillä päivillä koko vappuviikon.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Sädehtivä Maita Taavitsainen esiintyy Kansainväliset päivät -suurtapahtuman Suomen-osastolla Fuengirolassa. Kuvassa ollaan tosin rantahotellin parvekemaisemissa. Kuva: Raija Kurkola.

Vuoden 1995 tangokuningatar Marita Taavitsainen, 55, kiirehti Espanjan Aurinkorannikolle vauhdikkaiden vaiheiden kautta. Marita tähdittää käynnissä olevien Kansainvälisten päivien Suomen-osastoa Fuengirolassa. 

– Pääni on ihan sekaisin. Minulla oli alkuviikosta laivakeikka ja tanssilavakeikkain ennen keskiviikkoaamun lentoa Málagaan. Riensin lentokentältä suoraan feria-alueelle laulamaan, Marita nauraa. 

Fuengirola on artistille tuttua seutua, vaikka Kanarialla hän on viihtynyt vieläkin useammin. Playa del Inglésissä on tullut käytyä liki joka talvi. 

– Espanjassa kaikki viehättää minua: ilmasto, kulttuuri, ihmiset ja elämisen laatu ylipäätään, iloinen laulaja kuvailee. 

- Mainos -

Unelma odottaa 

Marita paljastaa, että oli “viittä vaille lähellä”, että hän olisi viettänyt kuluneen talven Fuengirolassa.  

– Muutto Aurinkorannikolle oli lähempänä kuin koskaan. Suomen talvi oli nyt niin pitkä, että jokainen meistä varmaan aprikoi mielessään siirtymistä leudoimmille maille, Marita nauraa. 

– Kahdeksankymppinen äitini jäi leskeksi viime kesänä, kun isäpuoleni kuoli. Syystalvella ehdotin hänelle, että viettäisimme pidemmän pätkän – neljä kuukautta – Aurinkorannikolla. Hän vastasi heti, että “juu”. 

Marita sanoo, että he olivat jo kovaa vauhtia tulossa Fuengirolaan, kunnes toinen Maritan teinitytöistä asettui vastahankaan. Maritan tyttäret ovat 13- ja 15-vuotiaat.  

– Ymmärrän toki teiniä. Kaikki kaverit ja elämä on täällä Hyvinkäällä. 

”Odotan, kunnes lapseni lentävät pesästä”Marita Taavitsainen

Marita on päättänyt luopua Espanjan-unelmastaan, mutta vain hetkeksi. 

– Odotan niin kauan, kunnes lapseni lentävät pesästä. Viisi vuotta siihen ainakin vielä menee. Sitten karistan Suomen talven ja elän etelän lämmössä. 

KATSO Marita Taavitsaisen videohaastattelu Fuengirolasta 1.5.2024:

- Mainos -

Allasbingoa ja tansseja 

Marita miettii, että Fuengirolan seutu on hänelle sopiva. 

– Minulla on paljon tuttavia ja ystäviä jo siellä. Keikkamyyjäni Tuomolan Johanna, tuottajani Puonnin Kale, tietysti Siltsu… 

Marita kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 1995, jolloin kuninkuuden vei Jari Sillanpää. Jarin Espanjan-koti sijaitsee Benalmádenassa. 

– Espanjan sisäiset lennot ovat niin halpoja ja lyhyitä, että voisin helposti lentää toisinaan Gran Canarialle moikkaamaan tuttujani ja vaikkapa keikkailemaan. Ja Aurinkorannikolla voisin vetää allasbingoa ja tanssittaakin. Tekisin sen verran työtä, jotta saisin voita patongin päälle. 

Marita osti siirtolapuutarhamökin Hyvinkäältä

Nyt elämä kuitenkin on ja pysyy Hyvinkäällä, minne myös Maritan äiti on muuttamassa Kotkasta. 

– Ostimme siirtolapuutarhamökin, jota raivasimme just viikonloppuna. Pitää kesän mittaan katsoa, miltä oleskelu siellä tuntuu. Onnistuin muuten lankun pudottamaan jalkapöytäni päälle ja koko koipi turposi niin, että ei korkokenkiin ollut asiaa. 

Marita Taavitsainen kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 1995.

Kesä Anita Hirvosena 

Tulevana kesänä Marita paiskii töitä kolmessa kesäteatterituotannossa. Edesmenneen Reijo Taipaleen elämästä kertova Satumaan kuningas sekä Kulkukoirat ovat jo vanhoja, tuttuja musiikkinäytelmiä, jotka ovat pyörineet vuosia. Suosiota riittää. 

- Mainos -

Iso uutuus on legendaarisen iskelmätähti Anita Hirvosen elämäntarinaa luotaava De va kukku de –musiikkinäytelmä, joka saa ensi-iltansa Ränssin kievarissa Jyväskylässä juhannuksena. Marita hyppää rakastetun maitolavan prinsessan rooliin. 

– Anitahan on paras naisartisti, mitä maa päällään kantaa. Hänellä on loistava tunteiden ilmaisu sekä tilanne- ja huumorintaju. Anita heitti stand-upia ennen kuin sitä oli keksittykään! 

Lisäksi Marita tekee tanssikeikkoja kesälavoilla viikonloppuisin. Omaa orkesteria hänellä ei enää ole. Heinäkuussa hän esiintyy luonnollisesti Seinäjoen Tangomarkkinoiden 40-vuotisjuhlakonsertissa. 

Marita Taavitsainen nautti vappuviikolla Fuengirolan auringosta. Kuva: Raija Kurkola.

“Exät ovat apuna” 

Marita on tyytyväinen nykytilaansa. 

– Elämä tuntuu pelottavankin hyvältä nyt. Olen iloinen, että tyttäreni alkavat löytää jalansijaa elämässään. Se on tärkeää. Meillä kaikilla on ollut niin paljon muutoksia elämässä, Marita kuvailee ja purskahtaa sitten iloiseen nauruun: 

– Minulla ei todellakaan ole kiirettä eikä haluakaan löytää miestä. Exiä on sen verran, että aina joku heistä tulee tarvittaessa apuun. Yksi hoitaa koiran, toinen toisinaan lapsia ja kolmannen kanssa käyn tanssikeikoillakin. Siinä on ihan tarpeeksi! 

”Ei todellakaan ole halua löytää miestä”Marita Taavitsainen vakuuttaa

Marita myöntää, että joskus yön yksinäisinä hetkinä hän saattaa tuntee kaipuuta. 

– Olen vähän adhd, olen tottunut säätämään koko ajan jotain. Nyt keskitän kaiken energiani perheeseeni, omaan itseeni ja koiraani. Ja haaveiluun Espanjaan muutosta! 

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *