Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 15.1.2020

 

Suomessa on tänään uutisoitu dramaattisesti miten vuosikymmenten suomalaisen turismin kestosuosikki Espanja on menettänyt asemansa Kreikalle. Kreikkaan myytiin Suomessa viime vuonna noin 240 tuhatta matkaa ja Espanjaan vain 233 tuhatta.

Kommentti: Hauska uutinen, mutta luultavasti täysi ankka, kuten valtaosa muistakin Suomen keltaisen median uutisista. Tarkempi tutkimus asian tiimoilta osoittaa, että tilastot ovat peräisin taholta, joka tilastoi vain pakettimatkat. Espanjaan tehdään satavarmasti enemmän omatoimimatkoja kuin Kreikkaan, joten uutinen lienee virheellinen. Fugessa asia on otettu onneksi vastaan tyynesti, eikä Kukkoon vaeltava lounaskansa vaikuta olleen sen suuremmassa shokkitilassa asia suhteen.

Koko Espanjan suosikkipoika Fernando Alonso on jälleen otsikoissa, ei tosin varsinaisesti meriittien ansiosta. Tällä kertaa Alonso kerrotaan tehneen Dakar-rallissa ajovirheen, jonka seurauksena hänen ajoneuvonsa pyöri useita kertoja ympäri, päätyen kuitenkin ihmeen kautta ajettavaan asentoon ja hän kykeni jatkamaan rallia. Pelkästään tämän päivän etapilla Alonso on jäänyt yli tunnin rallia johtavan Carlos Sainzin kyydistä. Kokonaiskilpailussa Alonso on sijalla 13. vain noin 3 tuntia kärjen vauhdista.

Kommentti: Jännitettäväksi jääkin mikä on tällä kertaa Alonson selitys tunnin päivätappiolle. Rallin aikana on kuultu jo niin suuri määrä selityksiä Alonson suunnalta, että mitä luultavammin hän joutunee jossakin vaiheessa syyttämään rallireitillä oleva mystisiä hiekkakasoja omasta vaatimattomasta menestyksestään. Kiviä hän ei voi enää syyttää, koska niitä hän syytti viime viikolla, ajettuaan kiveä päin…

Espanjan uuden sosialistihallituksen eilisen päätöksen myötä eläkkeet nousevat tänä vuonna Espanjan ja Kanarian alueella 0,9%. Päätös oli odotettu ja perustuu inflaatioon. Päätös on otettu vastaan hyvin ristiriitaisin tuntein ja aamuteeveen lähetyksissä jopa monet sosialistit ovat pitäneet korotusta liian matalana.

Tarragonan alueella on tapahtunut vakava räjähdysonnettomuus petrokemian tehtaassa eilen illalla. Onnettomuudessa on kuollut ainakin kaksi henkilöä ja loukkaantuneita on ainakin kahdeksan.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Missä mallissa ovat kesälomasuunnitelmasi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa