Uutiset

Antonio Banderas vihdoin Oscar-ehdokkaaksi

38 vuotta ensimmäisen elokuvaroolinsa (Pestañas postizas) ja 28 vuotta kansainvälisen läpimurtoelokuvansa (Mambo Kings) jälkeen Antonio Banderas on vihdoin ehdolla parhaan miespääosan Oscar-palkintoon.

Pitkän ja menestyksekkään uran niin espanjalaisessa kuin kansainvälisessäkin elokuvassa tehnyt Málagan oma poika Antonio Banderas on nimetty ehdolle vuoden parhaan miespääosan Oscar-palkintoon. Kyseessä on Banderasin ensimmäinen Oscar-ehdokkuus.

 

Ehdokkuus on roolisuorituksesta elokuvassa Dolor y Gloria – Kärsimys ja kunnia. Kyseessä on Pedro Almodóvarin ohjaama omaelämänkerrallinen kertomus taiteilijaelämästä. Banderasin hahmo elokuvassa on Salvador Mallo. Terveysongelmien kanssa kamppaileva ohjaaja, joka käy läpi elämäänsä muistellen.

Dolor y Gloria sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa viime toukokuussa. Tuolloin Banderas palkittiin roolistaan parhaan miespääosan palkinnolla.

Oscar-gaalassa kilpailu miespääosan palkinnosta on kova. Ennakkosuosikkina pidetään Joaquin Phoenixiä, jonka roolisuoritusta elokuvassa Joker on ylistetty ympäri maailmaa. Sekä Banderas että Phoenix olivat ehdolla myös Hollywoodin ulkomaalaisen lehdistön jakamaan Golden Globe -palkintoon. Tuossa Gaalassa palkinto päätyi Phoenixin takanreunukselle.

Dolor y Gloria on ehdolla myös parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon. Tämän vuoden Oscar-gaala järjestetään sunnuntaina 9. helmikuuta Los Angelesissa, Hollywood Boulevardilla sijaitsevassa Dolby Theatre:ssa.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa